Raak mij aan! Touch me!

Al praatjes makend hangt Shabu (14) rond bij de Peperklip, het markante wooncomplex in de wijk Feijenoord waar deze Rotterdammer met Surinaamse wortels iedereen kent en waar hij zich nu al een ster waant.

Later, zo weet Shabu zeker, wordt hij rijk en beroemd. Zover is het nog niet, want deze zomer zit hij in het verdomhoekje: hij ‘leende’ én crashte oma’s auto en moet de schade tot op de laatste cent terugbetalen. Omdat waterijsjes verkopen en vakkenvullen weinig opleveren, besluit Shabu zijn muzikaliteit, charme en netwerk in te zetten.

In de loop van een warme zomer wordt de charismatische puber in deze aanstekelijke coming-of-age-documentaire op de voet gevolgd, tijdens verplichte taakjes, liefdesperikelen met z’n ‘wifey’ en bij het landerig hangen met vrienden, waarbij hij afwisselend levenswijsheden opslurpt en opdist. Tussendoor klinken op de achtergrond regelmatig de vermanende woorden van zijn familie, afgewisseld met de muziek die hij altijd met zich meedraagt.

"Fraai gestileerde jeugddocu"
VPRO Cinema 11093
"Innemende speelfilm-documentaire over Rotterdamse puber"
De Volkskrant 11094

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Shabu.

Taal
Nederlands
Duur
75 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2021
Regie
Shamira Raphaëla

Keti Koti Filmmarathon

Shabu maakt deel uit van de Keti Koti filmmarathon. Van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts kun je in de Rabo Studio van het Forum documentaires en films zien die allemaal in relatie staan tot ons slavernijverleden. De films zijn gratis te bezoeken! Kijk voor meer informatie op de pagina van Bitterzoet Erfgoed.

Keti Koti Filmmarathon