Raak mij aan! Touch me!

Al praatjes makend hangt Shabu (14) rond bij de Peperklip, het markante wooncomplex in de wijk Feijenoord waar deze Rotterdammer met Surinaamse wortels iedereen kent en waar hij zich nu al een ster waant.

Later, zo weet Shabu zeker, wordt hij rijk en beroemd. Zover is het nog niet, want deze zomer zit hij in het verdomhoekje: hij ‘leende’ én crashte oma’s auto en moet de schade tot op de laatste cent terugbetalen. Omdat waterijsjes verkopen en vakkenvullen weinig opleveren, besluit Shabu zijn muzikaliteit, charme en netwerk in te zetten.

In de loop van een warme zomer wordt de charismatische puber in deze aanstekelijke coming-of-age-documentaire op de voet gevolgd, tijdens verplichte taakjes, liefdesperikelen met z’n ‘wifey’ en bij het landerig hangen met vrienden, waarbij hij afwisselend levenswijsheden opslurpt en opdist. Tussendoor klinken op de achtergrond regelmatig de vermanende woorden van zijn familie, afgewisseld met de muziek die hij altijd met zich meedraagt.

"Fraai gestileerde jeugddocu"
VPRO Cinema 11093
"Innemende speelfilm-documentaire over Rotterdamse puber"
De Volkskrant 11094

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Shabu.

Taal
Nederlands
Duur
75 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2021
Regie
Shamira Raphaëla

Misschien vind je dit ook leuk

A Hero A Hero

A Hero

Een opstapeling van misverstanden. 

zondag 22 mei 12:45 tot 15:02
Met Mes Met Mes

Met Mes

Aangedikte aangifte veroorzaakt kettingreactie

dinsdag 24 mei 18:15 tot 19:44
Ninjababy Ninjababy

Ninjababy

Als Rakel een zwangerschapstest doet, blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met een judoleraar.

zondag 22 mei 20:40 tot 22:33

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >