Raak mij aan! Touch me!

Is een van jouw wachtwoorden wel eens gehackt? En hoe herken je nou een phishing mail? Kom naar het Security café en leer hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen!

Security café

Is een van jouw wachtwoorden wel eens gehackt? En hoe herken je nou een phishing mail? Op het internet heeft niet iedereen goede bedoelingen, dus neem jouw eigen laptop, tablet of smartphone mee en leer hoe je jouw online veiligheid kunt versterken. Na een inleiding over internet security, hackers en hoe en waarom je wachtwoordmanagers moet gebruiken ga je zelf aan de slag met jouw eigen apparaat. Vrijwilligers met verstand van zaken staan klaar om je te helpen! 

Gratis entree, wel aanmelden

De worskhop is gratis, maar omdat het fijn is te weten hoeveel mensen er komen vragen we je je vooraf aan te melden door een mail te sturen naar smartlab@forum.nl o.v.v. Security café.

Onderdeel van ‘In Internet We Trust’

We zijn bijna 24/7 verbonden met het internet, ons digitale leven is steeds meer verweven met ons ‘echte’ leven. De digitale apparaten en structuren waarmee we onszelf omringen brengen veel voordelen en gemak. Maar het maakt ons ook kwetsbaarder. Onze privacy maar ook onze veiligheid zijn in het geding, op individueel niveau maar ook op groter, maatschappelijk en economisch niveau. 

Het 25-jarig bestaan van de domeinnaam Google.com (15 september), de ‘internationale maand van de cyber security’ (oktober), de ‘week van de mediawijsheid’ (5 t/m12 november) en de nationale ‘Check je wachtwoordendag’ (op 24 november) zijn voor Forum Groningen aanleiding om onder de titel In Internet We Trust dit najaar een aantal activiteiten rond dit thema te organiseren voor een breed publiek.

Meer programma In Internet We Trust

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Security café.

Misschien vind je dit ook leuk

The Lookout - Dries Depoorter The Lookout - Dries Depoorter

The Lookout - Dries Depoorter

vrijdag 4 november 09:00 tot 20:00
Bellingcat, Truth in a Post-Truth World Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

woensdag 19 oktober 19:00 tot 20:45
Privacy café Privacy café

Privacy café

vrijdag 4 november 14:30 tot 17:00