Raak mij aan! Touch me!

In de zomer van 2021 vertonen we elke week een film onder de nachtelijke sterrenhemel van Groningen. Kom genieten van een volledig verzorgde avond vol consumpties van NOK en natuurlijk een vette nieuwe blockbuster of guilty pleasure-klassieker.

Vanwege het sluiten van de horeca om 22.00 uur, komen de eerste twee voorstellingen van de Rooftop Cinema helaas te vervallen. Maar we houden moed en gaan ervan uit dat we 30 juni op het dak film kunnen kijken!

Arrangementen

Je Rooftop Cinema-avond laat niets te wensen over! Hapjes en drankjes worden volledig verzorgd door NOK en zitten bij de ticketprijs inbegrepen. Er zijn twee arrangementen waaruit je kunt kiezen.

Arrangement 1: Drinks & snack

 • 1 filmticket
 • Welkomstdrankje
 • Popcornsnack
 • Pauzedrankje

€ 20,- per ticket (voor 1 persoon)

Arrangement 2: Drinks & NOK bentobox

 • 2 filmtickets
 • Welkomstdrankje
 • NOK bentobox
 • Pauzedrankje

€ 55,- per ticket (voor 2 personen)

  NOK Bentobox

  Wat is een film zonder snacks? Dit rooftop-seizoen wordt culinair verzorgd door restaurant NOK. Ga bijvoorbeeld voor het bentobox-arrangement: de chef-kok van NOK zoekt hiervoor wekelijks de lekkerste, bij de film passende snacks voor je uit en serveert dit in een mooie bentobox.

  De precieze inhoud van de box blijft een verrassing, maar stel je voor: tijdens een Aziatische klassieker genieten van Tataki-tonijn met wasabicrème en ponzu, sushirijst met furikake en gember en Okonomoyaki met Japanse mayonaise en bonito. Of waan je helemaal in Italië met gemarineerde aubergine met knoflook en salie, parmaham, mozzarellakroketjes en taleggio tijdens een Italiaanse romcom.

  NOK Bentobox

  Goed om te weten:

  • De film start op de aangegeven starttijd. De inloop start 30 minuten van tevoren - dan krijg je je welkomstdrankje en, afhankelijk van je gekozen arrangement, je snack of bentobox.
  • Weer of geen weer, de voorstelling gaat door! Alleen bij noodweer gelasten we de voorstelling af. Als dat gebeurt, sturen we je vóór 18.00 uur op de dag zelf een e-mail. Je krijgt dan je geld teruggestort.
  • De eindtijd van de film kan afwijken van de hier weergegeven eindtijd.
  • Er zit een pauze in de film waarin je je pauzedrankje krijgt.
  • Het pauzedrankje is een keuze uit bier, wijn of fris. Het welkomstdrankje is een verrassing.
  • Na afloop van de film is er de mogelijkheid om na te borrelen in NOK.

  Check hieronder de titels!

  Agenda

  Woensdag 30 juni
  22:30 tot 00:10
  Film: Fargo
  Dakpatio
  € 20,00
  Donderdag 8 juli
  22:30 tot 00:10
  Film: La Haine
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 14 juli
  22:30 tot 00:10
  Film: Mean Girls
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 21 juli
  22:15 tot 23:55
  Film: The Shiny Shrimps
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 28 juli
  22:15 tot 23:55
  Film: The Boy Behind The Door
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 4 augustus
  21:45 tot 23:25
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 11 augustus
  21:45 tot 23:25
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 18 augustus
  21:30 tot 23:10
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 25 augustus
  21:30 tot 23:10
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 1 september
  21:00 tot 22:40
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 8 september
  21:00 tot 22:40
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 15 september
  20:30 tot 22:10
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 22 september
  20:30 tot 22:10
  Dakpatio
  € 20,00
  Woensdag 29 september
  20:30 tot 22:10
  Dakpatio
  € 20,00

  Woensdag 30 juni: Fargo (25th Anniversary)

  Tragikomisch meesterwerk van de gebroeders Coen waarin Jerry (William H. Macy) zijn eigen vrouw laat ontvoeren omdat hij geld nodig heeft voor een businessdeal. Het kwaadaardige opzetje mislukt jammerlijk door aan de ene kant het prutswerk van de criminelen en aan de andere kant de uitzonderlijke speurneus van de hoogzwangere politiechef Marge (Frances McDormand).

  De film werd wereldwijd bedolven onder prijzen, waaronder een volkomen terechte Oscar voor McDormand. Het zou de eerste zijn van drie: in 2018 won ze haar tweede Oscar voor haar rol in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Dit jaar ontving ze een derde Oscar voor haar rol in Nomadland.

  Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | 98 min

  Woensdag 30 juni: Fargo (25th Anniversary)

  Donderdag 8 juli: La haine

  Filmische molotovcocktail die 26 jaar geleden insloeg als een bom. Filmmaker Mathieu Kassovitz was de eerste die liet zien hoe het er aan toe ging in een beruchte Parijse banlieue, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme. Hier zwerven drie vrienden doelloos over straat, de een Joods, de ander zwart, de derde Noord-Afrikaans. We volgen het stel tijdens een broeierige dag die onvermijdelijk uitmondt in agressie.

  Kassovits geeft in inventieve, meeslepende zwart-witopnamen en met gedoseerde humor een prangend beeld van zijn tijd. La haine groeide uit tot een absolute cultklassieker waarvan de invloed nog steeds merkbaar is, waaronder recentelijk in het Oscar-genomineerde Les misérables.

  Frans gesproken, Nederlands ondertiteld | 98 min

  Donderdag 8 juli: La haine

  Woensdag 14 juli: Mean Girls

  Guilty pleasure, onderhoudende tienerkomedie, millennials-nostalgie en vileine satire: Mean Girls is het allemaal. Als in een ware jungle probeert de net uit Afrika verhuisde Cady Heron (Lindsay Lohan) haar plek te vinden op de middelbare school. Ze wordt in eerste instantie bevriend met outlaw Janis en homo Damian waarna ze undercover gaat bij het meest beruchte en populairste meisjesgroepje: The Plastics. Met als doel de intens dominante Plastic leidster Regina George (Rachel McAdams) te ontmaskeren, transformeert Cady zelf ook in een ware mean girl. Wanneer Cady verliefd wordt op de ex van Regina breekt de hel los en smeedt Cady samen met Janis en Damian plannetjes om Regina’s leven zuur te maken.

  Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | 97 min

  Woensdag 14 juli: Mean Girls

  Woensdag 21 juli: The Shiny Shrimps

  Olympisch zwemmer Matthias le Goff maakt op live televisie een homofobische opmerking en ziet zijn carrière in rook opgaan. De enige manier om het te redden is door zijn opgelegde straf aan te nemen: the Shiny Shrimps, een amateur gay waterpoloteam, te coachen en ze te kwalificeren voor de Gay Games in Kroatië. Met zijn strenge werkethiek heeft Matthias maar één doel voor ogen en dat is winnen. Echter shined het excentrieke waterpoloteam liever op de dansvloer dan dat ze uitblinken in het zwembad. Deze vrolijke Franse komedie brengt een 'Priscilla, Queen of the Desert'-achtige charme naar het zwembad. Regisseur Maxime Govare (Daddy Cool) werkt samen met nieuwkomer Cédric le Gallo, die waterpolo speelde in het échte Franse team Shiny Shrimps.

  Frans gesproken, Nederlands ondertiteld | 100 min

  Woensdag 21 juli: The Shiny Shrimps

  Woensdag 28 juli: The Boy Behind The Door

  Op weg naar hun Little League-wedstrijd oefenen de 12-jarige Bobby en zijn beste vriend Kevin nog snel wat worpen in het bos. Kevin gaat een verloren bal zoeken en komt niet meer terug. Bobby gaat ongerust kijken waar zijn vriend blijft en wordt wakker in de kofferbak van een auto, naast een onheilspellend huis in the middle of nowhere. Hij weet te ontsnappen en wil hulp gaan halen als uit het huis plots een noodkreet komt. Bobby besluit Kevin zelf te bevrijden; je beste vriend laat je immers niet zitten. Zonder communicatiemiddelen, en met zijn hart in zijn keel begint Bobby aan zijn reddingsmissie in het donkere, afgelegen huis. Maar hij is niet alleen… The Boy Behind the Door is een bloedstollende indiehorror over twee jongens die hun ergste nachtmerrie beleven. Home Alone voor gevorderden.

  Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | 88 min

  Woensdag 28 juli: The Boy Behind The Door

  Misschien vind je dit ook leuk

  The Art of Aardman The Art of Aardman

  The Art of Aardman

  Stap in de wereld van Shaun, Wallace en Gromit en Chicken Run!

  woensdag 23 juni 10:00 tot 10:30

  Rooftop updates in je Facebookfeed? >

  Rooftop updates in je Facebookfeed? >

  Weet als eerste
  wat er speelt

  Bring it on