Raak mij aan! Touch me!

Tijd om stil te staan bij de nadelen van de kwalitatieve opkomst van kunstmatig intelligente systemen.

De host van het programma is Nick Stevens, Innovation consultant. Er zijn twee gasten: Anders Sandberg en Jarno Duursma. Sandberg is een onderzoeker, wetenschapsdebater, futurist, transhumanist en auteur. Hij heeft een Ph.D. in computationele neurowetenschappen van de Universiteit van Stockholm, en is momenteel een James Martin Research Fellow aan het Future of Humanity Institute aan de Universiteit van Oxford. Duursma is expert op het gebied van kunstmatige intelligentie, spreker en ex-SMC050 aanjager. 

Kunstmatige intelligentie is de absolute aanjager van technologische vernieuwing. Kunstmatige intelligentie is geen science fiction meer, maar realiteit en bruikbaar. Deze technologische trend zal ons welvaart, efficiëntie, welzijn en gemak opleveren. Het maakt het ondenkbare mogelijk. Wij zullen inzichten krijgen uit grote hoeveelheden data, voorspellingen kunnen doen en krijgen bovenmenselijke cognitieve capaciteiten. We zullen als samenleving de zoete vruchten ervan plukken.

Toch moeten we niet naïef zijn. Net zoals iedere technologische ontwikkeling brengt deze ook nadelen met zich mee zoals het verlies van privacy, manipulatieve software, cybercrime, autonome wapens en de verregaande gevolgen van algoritmische beslissingen.

Let op: deze voorstelling is in het Engels

In deze talkshow wordt uitsluitend Engels gesproken. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Potential risks of AI.

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on