Raak mij aan! Touch me!

Playground is back!

De digitale speeltuin waar je naar hartenlust kunt spelen met en je kunt onderdompelen in de interactieve opstellingen en demo’s was eerder een groot succes op onze oude locatie aan het Hereplein. Deze editie, de eerste keer in het 'nieuwe' gebouw, staat geheel in het teken van games en immersive experiences - en sluit zo aan bij Game On, de interactieve tentoonstelling over 50 jaar videogames die vanaf 2 oktober in het Forum te bezoeken is.

Twee dagen

Playground staat twee dagen, op 14 en op 15 december. Per dag zijn er twee tijdslots: van 16.00 - 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Een ticket voor een van de tijdslots geeft toegang tot alle onderdelen van Playground, behalve Birdly. Voor Birdly heb je een combinatieticket nodig, dit in verband met de beperkte capaciteit. Mochten deze voor je neus zijn weggekaapt, niet getreurd: na Playground staat Birdly nog een paar dagen als een los te bezoeken installatie in het Forum!

Tickets

Er zijn twee soorten tickets voor Playground: regliere tickets en combitickets. Alleen de combitickets geven toegang tot alle onderdelen, inclusief het megapopulaire Birdly. De reguliere tickets zijn voor alles behalve Birdly. Combiticket kosten €15,- (inclusief Birdly), reguliere ticket kosten €12,50 (exclusief Birdly).

Schoolklassen

Overdag is Playground beschikbaar voor schoolklassen voortgezet onderwijs en mbo. Wil je met jouw leerlingen naar Playground, meld je dan aan op de educatiepagina

Coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 6 november is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van musea, bioscopen, events en theaters. Ook bij deze activiteit dien je bij de entree van de expositiezalen je coronatoegangsbewijs + geldig identiteitsbewijs te laten zien. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer je het Forum bezoekt. Na controle van je coronatoegangsbewijs kun je het mondkapje af doen. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Playground.

Playground line-up

Birdly

Dichterbij hoe het voelt om een vogel te zijn, kom je niet! Met jouw armen als vleugels bestuur je jouw virtuele vliegervaring, bepaal je jouw snelheid. Je ziet de steden onder je, voelt de wind door je haren… fly like an eagle... Waarschijnlijk de bekendste ‘full-body virtual reality flight simulator’, nu op Playground! Let op: in verband met de beperkte capaciteit is Birdly alleen te beleven met een combiticket! Mocht je geen combiticket hebben weten te bemachtigen? Birdly staat na Playground nog een paar dagen als een los te bezoeken installatie in het Forum.

VR arena multiplayer

Cops vs Robbers in de VR arena is een beetje zoals lasergamen, maar dan volledig in virtual reality! Het is een actievolle arena shooter, geschikt voor 10 personen van alle leeftijden. Doe mee met de strijd als agent of dief en schiet het uit in de kluis van een bank, team tegen team of ieder voor zich. Go get them!

Autogame Deluxe

Bestuur een losgeslagen auto met maar één knop. Vermijd medespelers, politieauto's en ander verkeer zonder te remmen! Blijf alle rondes als laatste over om de meeste punten te verdienen terwijl puin, verf, en andere rommel zich om je heen ophoopt! Wie neemt het op tegen de zeven andere spelers?

It Takes Two

Speel als het ruziënde stel Cody en May, twee personages die door een toverspreuk veranderd zijn in poppen. De twee spelers moeten samenwerken om in miniatuurformaat hun huis te doorkruisen om de vloek te verbreken. Van losgeslagen stofzuigers tot guerilla-eekhoorns, jullie worden uitgedaagd om steeds weer op andere manieren samen te werken en vrolijke en onverwachte situaties op te lossen.

Richie’s Plank Experience

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken: je staat op een plank, 80 verdiepingen hoog, met onder je niets dan lucht. Knikkende knieën, zwetende handen... Durf jij die plank op?

Beat Saber

Met in iedere hand een sabel hak je de beats die op je af komen door midden. De elektronische muziek gaat steeds sneller en je moet steeds meer obstakels ontwijken om in het ritme te blijven.

De Schommel van Happy Ship

Gezeten op een speciaal ontwikkelde stoel, en met de Oculus VR-bril op het gezicht, krijg je de kans een spectaculaire, virtuele zwier door de Der-Aakerk in Groningen te maken. En dit op een mega lange schommel bevestigd aan de nok van het middeleeuwse gebouw.

Mario Kart Live: Home Circuit

Altijd al willen weten hoe het is om zelf in een bestuurbare Mario kart te racen? Dan is het nu jouw kans om deze droom waar te maken. Dankzij Augmented Reality is het namelijk mogelijk om met jouw Mario kart door het Forum Groningen al boostend en driftend naar de overwinning te scheuren.

Traffic Jams – Little Chicken Game Company

Traffic Jams won dit jaar al twee belangrijke prijzen, ‘Best Innovation’ bij de Dutch Game Awards en de ‘Game en App Award’ van het Cinekid Festival. Deze game mag dus absoluut niet ontbreken. In deze VR-game kruip je in de huid van een verkeersregelaar, en begeleid je onder de meest onverwachte omstandigheden chauffeurs, voetgangers de straat over voordat ze een gevaar op de weg worden.

Misschien vind je dit ook leuk

Game On Game On

Game On

Grootste interactieve games-tentoonstelling

De highlights van het Forum maandelijks in je inbox? >

De highlights van het Forum maandelijks in je inbox? >