Raak mij aan! Touch me!

De broers Joel en Ethan Coen regisseren, produceren en schrijven hun eigen films.

De broers volgen steeds hun eigen weg, tegen iedere Hollywood conventie en trend in. De meesters van de eigenzinnige postmoderne misdaadkomedie en neo noir presenteren wel doordachte, veelal excentrieke plots vol uitzinnige karakters met een combinatie van droge humor, scherpe ironie en fors maar absurd geweld. Geweld dat met zo’n knipoog wordt gebracht dat de expliciete toon ervan ook bij een breder publiek wordt geaccepteerd.

Als rechtgeaarde filmliefhebbers knipogen de broers voortdurend naar klassieke Amerikaanse filmgenres. Inmiddels maken de twee en hun oeuvre op onvergetelijke wijze deel uit van de filmwereld waarin ze hun heel eigen plaats hebben veroverd. Ze hebben ook aangetoond dat de onafhankelijke film tot grote hoogten kan stijgen en niet slechts incidenteel – ook op een lange termijn.

Online filmcollege

Wat maakt The Coen Brothers zo groot en uniek? Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseurs. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseurs en hun films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we hun invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot donderdag 17 juni 12.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Agenda

Donderdag 17 juni
19:00 tot 21:00
Online
€ 10,00

De Grote Regisseurs

Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman, Federico Fellini, Stanley Kubrick, David Lynch en Joel en Ethan Coen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet om heen kan. In de cursusreeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je op zes avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

De Grote Regisseurs

Misschien vind je dit ook leuk

Online Filmcollege: David Lynch Online Filmcollege: David Lynch

Online Filmcollege: David Lynch

donderdag 10 juni 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Ingmar Bergman Online Filmcollege: Ingmar Bergman

Online Filmcollege: Ingmar Bergman

donderdag 20 mei 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Stanley Kubrick Online Filmcollege: Stanley Kubrick

Online Filmcollege: Stanley Kubrick

donderdag 3 juni 19:00 tot 21:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on