Raak mij aan! Touch me!

De broers Joel en Ethan Coen regisseren, produceren en schrijven hun eigen films.

De broers volgen steeds hun eigen weg, tegen iedere Hollywood conventie en trend in. De meesters van de eigenzinnige postmoderne misdaadkomedie en neo noir presenteren wel doordachte, veelal excentrieke plots vol uitzinnige karakters met een combinatie van droge humor, scherpe ironie en fors maar absurd geweld. Geweld dat met zo’n knipoog wordt gebracht dat de expliciete toon ervan ook bij een breder publiek wordt geaccepteerd.

Als rechtgeaarde filmliefhebbers knipogen de broers voortdurend naar klassieke Amerikaanse filmgenres. Inmiddels maken de twee en hun oeuvre op onvergetelijke wijze deel uit van de filmwereld waarin ze hun heel eigen plaats hebben veroverd. Ze hebben ook aangetoond dat de onafhankelijke film tot grote hoogten kan stijgen en niet slechts incidenteel – ook op een lange termijn.

Online filmcollege

Wat maakt The Coen Brothers zo groot en uniek? Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseurs. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseurs en hun films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we hun invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot donderdag 17 juni 12.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Online Filmcollege: The Coen Brothers.

De Grote Regisseurs

Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman, Federico Fellini, Stanley Kubrick, David Lynch en Joel en Ethan Coen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet om heen kan. In de cursusreeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je op zes avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >