Raak mij aan! Touch me!

Met Riders of Justice (release 28 oktober) maakte de Deense duizendpoot Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples) opnieuw een ijzersterke karakterstudie vol gortdroge en absurde humor.

Maar wat weinig mensen weten is dat hij naast zijn eigen regiewerk ook verantwoordelijk was voor diverse uitstekende scenario’s en even zo makkelijk schakelt van komedie naar drama.

Online filmcollege

Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseur. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de maker op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseur en zijn films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we zijn invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot donderdag 4 november 17.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van bioscopen en theaters. Ook bij deze activiteit dien je bij de ingang van de zaal je coronatoegangsbewijs te laten zien. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Agenda

Donderdag 4 november
19:00 tot 21:00
Online
€ 10,00

Online Filmcolleges: De Grote Regisseurs

Alex van Warmerdam, Charlie Chaplin, Paul Verhoeven, Wes Anderson en Anders Thomas Jensen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet omheen kan. In de filmcollegereeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je online mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

Misschien vind je dit ook leuk

Riders of Justice

Riders of Justice

IJzersterke karakterstudie vol gortdroge humor.

Premièredatum donderdag 28 oktober
Online Filmcollege: Paul Verhoeven

Online Filmcollege: Paul Verhoeven

Kom alles te weten over Nederlands grootste filmregisseur.

vrijdag 22 oktober 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Wes Anderson

Online Filmcollege: Wes Anderson

Duik in een suikerzoet filmuniversum.

donderdag 28 oktober 19:00 tot 21:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >