Raak mij aan! Touch me!

Alfred Hitchcock is zonder twijfel één van de meest tot de verbeelding sprekende en meest invloedrijke regisseurs van de twintigste eeuw geweest.

Als Master of Suspense experimenteerde hij met het medium film, wist als geen ander de juiste snaar bij het publiek te raken en was een perfectionist in hart en nieren. Zijn films staan bol van Freudiaanse motieven, hij speelt voortdurend met de zogenaamde MacGuffin en is niet vies van een flinke dosis zwarte humor en seksuele toespelingen. Hitchcock kende zijn grenzen, maar ook de grenzen van zijn tijd en juist die grenzen probeerde hij keer op keer te verleggen.

 

Online filmcollege

Wat maakt Hitchcock zo groot en uniek? Filmdocent Constant Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseur. Hij gaat in op significante persoonlijke achtergronden en neemt de stijl en kenmerken van de maker op de korrel. Tot slot bekijken we de regisseur en zijn films binnen een cultuurhistorisch kader, en tonen we zijn invloed op andere filmmakers.

Koop hieronder een ticket voor het online college. Dit kan tot donderdag 13 mei 12.00 uur. Kaartkopers ontvangen die middag een mail met alle informatie die nodig is om in de online omgeving te komen.

Agenda

Donderdag 13 mei
19:00 tot 21:00
Online
€ 10,00

De Grote Regisseurs

Alfred Hitchcock, Ingmar Bergman, Federico Fellini, Stanley Kubrick, David Lynch en Joel en Ethan Coen. Het zijn grote regisseurs uit heden en verleden waar de echte filmliefhebber niet om heen kan. In de cursusreeks De Grote Regisseurs neemt filmdocent Constant Hoogenbosch je op zes avonden mee langs invloedrijke filmregisseurs en hun werk.

De Grote Regisseurs

Misschien vind je dit ook leuk

Online Filmcollege: Ingmar Bergman Online Filmcollege: Ingmar Bergman

Online Filmcollege: Ingmar Bergman

donderdag 20 mei 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Federico Fellini Online Filmcollege: Federico Fellini

Online Filmcollege: Federico Fellini

donderdag 27 mei 19:00 tot 21:00
Online Filmcollege: Stanley Kubrick Online Filmcollege: Stanley Kubrick

Online Filmcollege: Stanley Kubrick

donderdag 3 juni 19:00 tot 21:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on