Raak mij aan! Touch me!

Duistere geheimen komen aan het licht op een Iraanse kleuterschool, als een kleine jongen geconfronteerd wordt met volwassen problemen.

Jeugdige onschuld botst met de volwassen wereld in de wereldpremière van dit vooruitziende, voor een Tiger Award genomineerde drama van de Iraanse filmmaker Amir Toodehroosta. Met zijn achtergrond in reclame en korte films maakt Toodehroosta veelvuldig gebruik van dat format om de Iraanse maatschappij te bevragen en bekritiseren. Met Numb, zijn tweede speelfilm, blijft hij vraagtekens zetten bij zijn omgeving.

De gebeurtenissen vinden plaats binnen de muren van een kleuterschool, een wereld die ver verwijderd lijkt van het dagelijkse leven in Iran. De kleuterschool is de eerste en laatste mogelijkheid voor jongens en meisjes om onbelemmerd samen te leren, voordat ze terechtkomen in het strikt gescheiden Iraanse schoolsysteem. Zoals de hond in Toodehroosta's goed ontvangen eerste speelfilm Paat (2013) speelt de zesjarige leerling Roham hier de vaak zwijgende getuige van de gebeurtenissen om hem heen. Terwijl zijn nieuwsgierigheid toeneemt, worden de gecompliceerde echte levens van de andere leerlingen steeds meer zichtbaar.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Met inleiding op zaterdag 4 februari

Met inleiding door Gerlinda Heywegen, filmjournalist en programmamaker 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Numb.

Taal
Perzisch gesproken, Engels ondertiteld
Duur
91 min
Land
Iran
Jaar
2023
Regie
Amir Toodehroosta

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >