Raak mij aan! Touch me!

Warme en humorvolle animatiefilm waarin Alain Ughetto het levensverhaal van zijn Italiaanse grootouders vertelt; een verhaal over liefde, familie, voor- en tegenspoed.

Samen met twee van zijn broers probeert Luigi voor hun hele familie te zorgen. Ze wonen in een arm dorpje in de Alpen en werken zich een slag in de rondte om te kunnen overleven. Als ze de grens overtrekken om in Frankrijk hun geluk te beproeven, wordt Luigi verliefd op een Française. Ligt er een gezamenlijke toekomst voor hen in het verschiet?

In een ontroerende familiekroniek tegen de achtergrond van de gebeurtenissen van de eerste helft van de twintigste eeuw verbeeldt Alain Ughetto in feite zijn eigen familiegeschiedenis. Die is bij tijd en wijle tragisch. De stopmotion-animatie voorkomt dat het te zwaarmoedig wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld suikerklontjes als bakstenen gebruikt en verschijnen af en toe de handen van de maker in beeld om een personage van houding te laten veranderen, zodat je je ervan bewust blijft dat ondanks de heftige en realistische thema’s als uitbuiting, fascisme en racisme, jij veilig in je bioscoopstoel zit.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor No Dogs or Italians Allowed.

Taal
Frans, Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
70 min
Kijkwijzer
Acteurs
Ariane Ascaride
Land
Frankrijk,Italië
Jaar
2022
Regie
Alain Ughetto

Misschien vind je dit ook leuk

Barbie Barbie

Barbie

vrijdag 22 september 21:10 tot 23:14

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >