Raak mij aan! Touch me!

Ralph Fiennes steelt de show in dit vurige relaas over de machtigste man in New York, een meester-manipulator wiens nalatenschap de stad voor altijd veranderde.

Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel, Harry Potter) speelt de stadsplanner Robert Moses in David Hare's (Skylight) theaterstuk Straight Line Crazy. Veertig ononderbroken jaren exploiteerde Robert Moses ambtenaren met een mix van charme en intimidatie. Aanvankelijk gemotiveerd door een vastberadenheid om het leven van de arbeiders van New York City te verbeteren, creƫerde hij parken, bruggen en honderden kilometers snelweg om de stad met het platteland te verbinden. Maar wanneer hij stuit op weerstand van protestgroepen die een heel ander idee hebben over wat de stad zou moeten worden, is het maar de vraag of zijn charismatische overtuiging bestand is tegen de zwakte van de democratie.

Beleef nu de exclusief voor filmtheaters gemonteerde registratie van dit fenomenale nieuwe toneelstuk bij ons in de zaal, live opgenomen in het beroemde Bridge Theatre in London.

Let op: deze film heeft een pauze van 20 minuten

 

Agenda

Zondag 4 december
15:00 tot 18:12
Special
Camera 1
€ 11,50
Taal
Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
180 min
Acteurs
Ralph Fiennes
Land
Groot Brittannië
Jaar
2022
Regie
Nicholas Hytner

Misschien vind je dit ook leuk

Close Close

Close

donderdag 1 december 12:00 tot 13:55

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >