Raak mij aan! Touch me!

Een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt.

Het is 30 maart 1924, Moeders Zondag. Dit is de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild (Odessa Young) is het dienstmeisje van de gegoede familie Nivens (Colin Firth, Olivia Colman). De Nivens gaan die dag traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane heeft zelf geen familie meer. Zij gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul (Josh O'Connor) te ontmoeten. Hij is de zoon van de Sheringhams. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.

Mothering Sunday werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. De film vertelt meer dan je ziet en vangt de emotie in magistrale beelden. Regisseur Eva Husson maakte een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. Met Odessa Young als Jane, en daarnaast Olivia Colman (The Father), Colin Firth (Supernova) en Josh O’Connor (The Crown). Met een bijrol van Glenda Jackson.

"Een zintuigelijke, sensuele ervaring"
De Volkskrant 11261
"An exquisitely realized film"
The Saturday Evening Post 11262

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Mothering Sunday.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
110 min
Kijkwijzer
Acteurs
Odessa Young, Olivia Colman, Josh O'Connor, Colin Firth
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2021
Regie
Eva Husson

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >