Raak mij aan! Touch me!

Hoe vind je in deze tijd een betaalbare huur- of koopwoning? Hoe is de krapte op de woningmarkt ontstaan? Hoe zorgen we ervoor dat de situatie verbetert?

Een eigen huis?

Het vinden van een betaalbare huur- of koopwoning is voor steeds meer mensen onhaalbaar. Potentiële kopers bieden tegen elkaar op uit angst mis te grijpen, jonge starters wijken uit naar goedkopere omliggende gemeenten en studenten zoeken maanden naar een kamer ter grootte van een gangkast. De alsmaar stijgende huizenprijzen maken het voor starters moeilijk om een huis te kopen, terwijl investeerders meer kunnen en willen betalen voor woningen. Volgens De Nederlandsche Bank valt zelfs een op de vijf verkochte huizen in handen van beleggers. 

Hoe is de krapte op de woningmarkt ontstaan? Welke maatregelen kunnen overheden treffen om de oververhitte markt af te laten koelen? En hoe zorgen we ervoor dat de situatie binnen tien jaar beter is?

Money Talks

Op donderdag 22 september praten we tijdens Money Talks met wetenschappers, onderzoekers en experts over economische thema’s. Money Talks is een evenement van Studium Generale Groningen en wordt georganiseerd i.s.m. Forum Groningen. De kaartverkoop start op 22 augustus via de website van Studium.

 

WanneerDonderdag 22 september, 20.00 - 21.30 uur
WaarRabo Studio, Forum Groningen
Prijs (ticketverkoop via Studium)€4,- / €2,- met SG-kaart / studenten gratis

Tickets (vanaf 22 augustus)

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

dinsdag 16 augustus 11:00 tot 13:00
Taalcafé Taalcafé

Taalcafé

woensdag 17 augustus 09:00 tot 11:00
Tech Stage: In Internet We Trust Tech Stage: In Internet We Trust

Tech Stage: In Internet We Trust

maandag 19 september 20:00 tot 21:30

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >