Raak mij aan! Touch me!

Hoe zit het nu met het woningtekort? Is het voor starters inmiddels haalbaar om een huis te kopen? En wat als je binnenkort je huis wil verkopen?

In korte tijd staat de woningmarkt compleet op zijn kop: de prijzen dalen, de hypotheekrente stijgt, de jubelton wordt afgeschaft en overbieden is zó 2022. Betekent dit dat de oververhitte woningmarkt binnenkort verleden tijd is? Hoe zit dat met het woningtekort? Is het voor starters nu wel haalbaar om een huis te kopen? En als je binnenkort je huis te koop zet, loop je dan het risico dat het ‘onder water’ komt te staan? Met een panel van experts praten we over de veranderingen in de huizenmarkt. Hoe is deze rollercoaster van prijsstijgingen en -dalingen ontstaan? Moet de overheid ingrijpen, en zo ja, met welke maatregelen? Welke trends zijn nu zichtbaar en kunnen we daarmee de toekomst voorspellen? En is het nu de juiste tijd om een huis te kopen, of kun je beter nog even wachten?

Presentator Birte Schohaus gaat in gesprek met hoogleraar Economie Dirk Bezemer, makelaar Alina Bijzitter van Slim. Makelaardij en journalist Woningmarkt en Vastgoed Erik van Rein over trends en verwachtingen op de huizenmarkt.

In Money Talks praten we met wetenschappers, onderzoekers en experts over economische thema’s. Money Talks wordt georganiseerd door Studium Generale Groningen en Forum Groningen.

Agenda

Woensdag 5 april
20:00 tot 21:15
Rabo Studio
€ 4,00

Misschien vind je dit ook leuk

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO en IDO+) Informatiepunt Digitale Overheid (IDO en IDO+)

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO en IDO+)

woensdag 22 maart 14:00 tot 16:00
Kenniscafé: straf! Kenniscafé: straf!

Kenniscafé: straf!

donderdag 23 maart 20:00 tot 21:15

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >