Raak mij aan! Touch me!

Na de verhoging van de prijs voor een metrokaartje komt het in oktober 2019 tot protesten in Santiago, Chili. Anderhalf miljoen mensen gingen de straat op.

In Mi país imaginario keert documentairemaker Patricio Guzmán (La cordillera de los sueños, Nostalgia de la Luz) terug naar Chili om verslag te doen van de onverwachte revolutie die in oktober 2019 begon. Guzmán moest Chili na de mislukte revolutie van 1973 verlaten, toen het land ten prooi viel aan de dictatuur. Maar nu is er hoop op een eerlijke samenleving. 

Na de verhoging van de prijs voor een metrokaartje komt het in oktober 2019 tot protesten in Santiago, Chili. Anderhalf miljoen mensen gingen de straat op. Ze protesteerden niet alleen tegen de hoge prijzen van de metro, maar ook tegen de falende democratie en voor verbetering van het onderwijs en de gezondheidzorg. Nu is het tijd voor een nieuwe grondwet die de dictatuur definitief achter zich laat. Het zijn vooral vrouwen die het voortouw nemen en een belangrijke rol spelen bij het schrijven van deze nieuwe grondwet.

Agenda

Donderdag 8 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
85 min
Kijkwijzer
Land
Chili
Jaar
2022
Regie
Patricio Guzmán

Misschien vind je dit ook leuk

Bones and All Bones and All

Bones and All

Premièredatum donderdag 1 december
United We Stand United We Stand

United We Stand

Premièredatum donderdag 8 december
White Noise White Noise

White Noise

Premièredatum donderdag 15 december

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >