Raak mij aan! Touch me!

Het leven is een kort feest dat snel vergeten is.

Vortex vertelt het verhaal van een ouder koppel. In hun Parijse flat zorgt ‘vader’ (vertolkt door Dario Argento), terwijl hij schrijft aan zijn boek over de relatie tussen dromen en films, voor zijn dementerende echtgenote (een rol van Françoise Lebrun).

Met inleiding en nagesprek

Prof.dr. Richard Oude Voshaar is ouderenpsychiater en hoofd van het klinisch trainingsprogramma voor bewoners van ouderenpsychiatrie bij de afdeling Psychiatrie, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Hij wordt dagelijks geconfronteerd met de beperkte kennis over diagnostiek en behandeling van ouderen met een psychiatrische stoornis.

Marvelous Mind

Deze film wordt vertoond in samenwerking met Marvelous Mind, een initiatief van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen. De menselijke geest is een van de grootste wonderen in het universum. Altijd complexer dan je denkt, zijn geheimen slechts langzaam onthullend. Onderzoekers van het UMCG willen graag hun fascinatie voor het menselijk brein met het publiek delen. 

Daarom organiseren we sinds 2019 samen Marvelous Mind: een reeks films die verhalen vertellen over specifieke aspecten van de menselijke geest of een hersenstoornis. Het onderwerp wordt ingeleid door een wetenschapper die gespecialiseerd is in de betreffende materie. De avond wordt afgesloten met een bespreking van de film.

Agenda

Maandag 27 november
19:00 tot 21:00
Special, met inleiding en nagesprek
Camera 2
€ 11,50
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
142 min
Kijkwijzer
Jaar
2022

Misschien vind je dit ook leuk

Classics: Ghost Dog: The Way of the Samurai Classics: Ghost Dog: The Way of the Samurai

Classics: Ghost Dog: The Way of the Samurai

zondag 8 oktober 20:20 tot 22:26
How to Blow Up a Pipeline How to Blow Up a Pipeline

How to Blow Up a Pipeline

woensdag 4 oktober 21:30 tot 23:24

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >