Over Elsje Bruijnesteijn
Koken met lokale (wilde) producten uit het seizoen is haar grote passie. Een passie die lang geleden begon met een moeder die heel lekker kon koken.
"Als student struinde ik in Amsterdam de Albert Cuyp-markt af op zoek naar bijzondere smaken en als archivaris verslond ik oude kookboeken en ontdekte ik een Nederlandse eetcultuur met rijke stoofpotten, appelcider en verfijnde wafeltjes. Al meer dan 25 jaar oogst ik – met respect voor plant en dier – wilde planten uit natuur, voedselbos en siertuin, altijd op zoek naar een bijzondere en gezonde aanvulling op het dagelijkse menu. Tijdens wandelingen in de natuur zie ik vaak bijzondere planten en paddenstoelen die thuis direct de pan ingaan of die ik verwerk tot houdbare delicatessen. In 2014 heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en organiseer ik wildplukwandelingen in heel Nederland.
Elsje is (mede)auteur van Liever Lokaal (het ‘Gouden Kookboek’ 2015), De Wilde Kalender (2016) en Wildoogst (2021).