Raak mij aan! Touch me!

Een spannend, psychologisch drama over eenzaamheid, veranderende relaties en een wanhopig verlangen naar menselijk contact.

Op dezelfde dag dat Lydia’s vriend hun jarenlange relatie verbreekt, vertelt haar beste vriendin Salomé dat ze zwanger is. Vanaf dat moment stort een verdoofde Lydia zich volledig op haar werk als vroedvrouw en op de zorg voor haar vriendin. Steeds verder raakt ze verzonken in haar eigen wereld, totdat ze op een avond Milos ontmoet en een one night stand beleeft. Als Lydia hem na een tijdje onverwacht tegenkomt met Salomé’s baby op de arm, vertelt ze hem een leugen met grote consequenties. 

Le Ravissement is een spannend, psychologisch drama over eenzaamheid, veranderende relaties en een wanhopig verlangen naar menselijk contact. Het speelfilmdebuut van regisseur Iris Kaltenbäck ging in première op de Semaine de la Critique in Cannes, werd er bekroond met de SACD Award en ontving internationaal lovende kritieken.

Sneak Preview

Le Ravissement draaide als voorpremière tijdens onze Sneak Preview. Dit hadden mensen erover te zeggen:

"Een heel onverwachte manier om eenzaamheid te vertellen."
"Omringd door leven, maar moederziel alleen."
“Deze bijzondere film heeft een zacht en liefelijk kleurenpalet en melancholische muziek. De personages resulteerden in medeleven en begrip. Al met al een prachtige film.”

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Le Ravissement.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
97 min
Kijkwijzer
Acteurs
Hafsia Herzi, Younes Boucif, Alexis Manenti, Nina Meuriss
Land
Frankrijk
Jaar
2023
Regie
Iris Kaltenbäck

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >