Raak mij aan! Touch me!

Juliette Binoche schittert als Eugénie, chefkok voor de gourmet en kasteelheel Dodin, tevens haar amant, in deze ode aan de Franse keuken.

Zintuigelijke film van regisseur Trãn Anh Hùng die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk en gaat over de ontluikende romance tussen de kokkin Eugenie (Juliette Binoche) en de fijnproever Dodin (Benoit Magimel). Geïnspireerd door een roman uit 1924, verkent de film de wereld van de Franse gastronomie in 1885.

Het is 1885 en de uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

Le Pot-au-feu van de Frans-Vietnamese cineast Trần Anh Hùng werd bijzonder goed onthaald op het filmfestival in Cannes. Niet voor niets won de film er de prijs voor Beste Regie. Het verhaal van de film is geïnspireerd op het in 1924 gepubliceerde boek 'La vie et la passion de Dodin-Bouffant' van de Zwitserse schrijver Marcel Rouff. De film is een hommage aan de Franse gastronomie en opent met een spectaculaire sequentie van 40 minuten.

Regisseur Trần Anh Hùng brengt de gerechten prachtig in beeld en zet de tijd stil. In deze culinaire vertelling, vertolkt Pierre Gagnaire, een van Frankrijks toonaangevende chef-koks met 14 Michelin-sterren, de rol van culinair regisseur. De Franse topacteurs Juliette Binoche en Benoît Magimel spelen de twee geliefden en delen het scherm met een diverse cast van Franse groenten, zeevruchten, vlees... en behoorlijk wat boter. Een film voor fijnproevers!

Agenda

Donderdag 7 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Vrijdag 15 december
20:00 tot 22:25
Camera 3 Deluxe
€ 14,50
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
135 min
Kijkwijzer
Acteurs
Benoît Magimel, Juliette Binoche
Land
Frankrijk
Jaar
2023
Regie
Tr?n Anh Hùng

Misschien vind je dit ook leuk

Je verrai toujours vos visages Je verrai toujours vos visages

Je verrai toujours vos visages

maandag 4 december 18:50 tot 20:59
Fallen Leaves Fallen Leaves

Fallen Leaves

Premièredatum donderdag 7 december
Past Lives Past Lives

Past Lives

maandag 4 december 13:30 tot 15:26

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >