Raak mij aan! Touch me!

Elke drie maanden verzorgt regisseur Martin Koolhoven een bevlogen filmcollege over één van zijn eigen favoriete regisseurs. Aansluitend wordt een van zijn favoriete films vertoond.

Een ticket geeft toegang tot de talk en de film.

Editie 2: vrijdag 11 september

De tweede editie van Koolhovens Helden staat in het teken van Lucio Fulci, grootmeester van de Italiaanse rip-off cinema van de jaren 70. Zelf beschouwde horrormaestro Lucio Fulci zijn films als visuele poëzie, want ‘wanneer je grenzen overschrijdt, ontstaat poëzie.’ Grenzen worden inderdaad ruimschoots verlegd in zijn films, zij het op nogal prozaïsche wijze. Zo ook in Koolhovens bloederige keuzefilm The Beyond, Fulci’s meest geprezen werk en het tweede deel uit de ‘Gates of Hell’-trilogie (samen met City of the Living Dead en The House by the Cemetery).

In dit gothische meesterwerk erft Lisa (Catriona Macoll) een afgeleefd hotel in New Orleans. Ze maakt enthousiaste renovatieplannen maar die vallen al gauw in duigen wanneer blijkt dat haar kelder een van de zeven deuren naar de hel bevat. Het noodlot wil dat de deur zich al gauw opent en een horde zombies over de stad uitstort.

Verplaatst!

Deze editie zou oorspronkelijk op 8 mei plaatsvinden, maar is verplaatst naar 11 september. Tickethouders: jullie ticket is gewoon geldig voor deze nieuwe datum. Kun je niet op 11 september? Mail dan naar tickets@forum.nl

Editie 2: vrijdag 11 september

Programma | Vrijdag 11 september

19:30 Aanvang filmcollege
20:30 Pauze
21:00 Aanvang The Beyond
22:30 Einde

Agenda

Vrijdag 11 september
19:30 tot 22:27
Rabo Studio
€ 15,00
Laatste kaarten! Tickets
Taal
Italiaans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
87 min
Kijkwijzer
Jaar
1981
Regie
Lucio Fulci

Flmspecials

Van klassieker tot voorpremière en van culthit tot verantwoorde documentaire: we vertonen wekelijks bijzondere films die je niet mag missen.

Flmspecials

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on