Raak mij aan! Touch me!

Dit vermakelijke en onthullende portret van de influencers-cultuur toont de wereld achter het sociale-mediasterrendom.

De knappe zestienjarige Austyn Tester wil ontsnappen aan het benauwde leven in Tennessee. In de online wereld wordt hij aanbeden door duizenden jonge tienermeisjes, die tijdens zijn livestreams allemaal hengelen naar zijn likes en aandacht.

In de snelgroeiende online wereld waarin debuterend regisseur Liza Mandelup ons meeneemt, heerst een soort goudkoorts. Austyn wordt ontdekt door een manager from hell die hem gouden bergen belooft zolang hij zijn charme maar wil blijven verkopen. Deze autoritaire Michael Weist woont in een met fastfood bezaaide villa in Los Angeles met een paar van zijn Instagram-sterren, die voortdurend video’s moeten opnemen. Talent is altijd vervangbaar, volgens Weist.

Veel inhoudelijks hoeven de aspirant-sterren niet te doen: een meet-and-greet in een lokaal winkelcentrum of een tournee waarop ze vooral foto’s met hun gillende publiek maken, zoals we de eeuwig glimlachende tweeling Julian en Jovani Jara zien doen. De constante stroom aan berichtjes op hun telefoons vormt de soundtrack van hun leven, terwijl het kaartenhuis rond hun gespeelde positiviteit langzaam instort.

Taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Duur
93 min
Land
United States
Regie
Liza Mandelup

IDFA in Groningen >

IDFA in Groningen >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on