Raak mij aan! Touch me!

Gordel… Spiegels… Handrem… Koppeling… Vader, met een gipsbeen op de achterbank, bromt rijinstructies. Zijn hyperenergieke zoontje danst en springt de auto rond.

Er wordt gekibbeld over de zieke hond in de kofferbak, maar vanuit de passagiersstoel probeert moeder vooral om de stemming luchtig te houden. Zwijgzaam stuurt de oudste zoon dit onstuimige reisgezelschap, waar hij niet helemaal bij lijkt te horen, door weidse Iraanse landschappen.

Het doel van de chaotische familietrip sijpelt door de kieren van dit tedere, licht absurdistische speelfilmdebuut, waarmee Panah Panahi, zoon van de invloedrijke regisseur Jafar Panahi, een volkomen eigen idioom introduceert. In dialogen komen liefde en vriendschap voorbij, naast de merites van Batman, Lance Armstrong en 2001: A Space Odyssey. Met visuele humor en een prominente soundtrack, die Bach en nostalgische Iraanse popsongs combineert, schetst de film een gevoelig portret van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig tracht uit te stellen.

"Heerlijke roadmovie uit Iran"
VPRO Cinema 11567
"Prachtig speelfilmdebuut"
De Volkskrant 11566
"Heerlijk snoepje met een wrange nasmaak"
De Morgen 11568

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Hit the Road.

Taal
Perzisch, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
93 min
Kijkwijzer
Acteurs
Hassan Madjooni, Pantea Panahiha
Land
Iran
Jaar
2021
Regie
Panah Panahi

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >