Raak mij aan! Touch me!

Literatuur is niet saai!

Tijdens deze literaire middag zijn er jonge sprekers aanwezig. Speciaal voor alle middelbare scholieren die nu druk bezig zijn met hun leeslijst en aankomende examens is er een samenvattingenruil. Een bookswap in de vorm van een blind date, een bookcover workshop en een TikTok challenge onder leiding van de Groningse #booktokker @Noraleest!

 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Het Kleine Gebeuren.

Programma

Blind date met een boek!
Een blind date met een boek? Wat is dat?
Een boekenruil, maar met enkele ongewone factoren. Je kan jouw boek bij aankomst inpakken zodat niet meer te zien is om welk boek het gaat. Don't jugde a book by it’s cover: Dus een kaft, geen titel, geen schrijver! Vervolgens wordt je boek uitgestald en kan de blind date beginnen! Bezoekers van het Forum mogen tijdens Het Kleine Gebeuren uit deze speciale collectie een boek kiezen. Wedden dat het liefde op het eerste gezicht wordt?

Make your own bookcover!
Ook al eens een eigen bookcover willen maken? Dan is nu je kans! Je kan meedoen aan een bookcover workshop waar je in vijf stappen leert hoe je een volwaardige cover kan maken. Kies een boek uit dat jij leuk vindt, of kies een boektitel van een van de schrijvers van Het Grote Gebeuren en doe mee met de wedstrijd. De winnaar mag op Het Grote Gebeuren de cover laten signeren door de schrijver van het boek! Bovendien krijg je het originele boek waar je je eigen cover omheen kan doen. Hoe vet is dat!

Top secret samenvattingenruil…
Ben jij ook druk bezig met de leeslijst voor Nederlands of Engels? En heb jij ook nog lang niet alle boeken gelezen? Dan is deze activiteit de ideale oplossing! Kom samen met een door jou gemaakte samenvatting langs op Het Kleine Gebeuren en ruil hem om voor een andere. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook anderen met hetzelfde probleem! Enneh, mondje dicht tegen je docenten hè!

#booktokchalllenge
TikTok, Je hebt het inmiddels vast wel eens voorbij zien komen of zelf op je telefoon gedownload. Naast 100 verschillende dansjes is literatuur ook een veel besproken onderwerp op TikTok. #Booktok wordt namelijk steeds groter. Ook wij konden het niet negeren en hebben hier een leuke activiteit voor bedacht. Doe onder leiding van Groningse booktokker @Noraleest! mee aan de TikTok challenge en win kaartjes voor Het Grote Gebeuren! Neem een TikTokbooktok op met je favoriete boek als middelpunt. Heb je nog geen favoriet boek? Neem dan een kijkje in de bibliotheek van het Forum en kies er daar een. Degene die het grappigste, leukste of creatiefste filmpje maakt wint.

On stage
Naast alle andere activiteiten kan je ook lekker luisteren naar onze gastsprekers. Het zijn drie jonge mensen die erg enthousiast zijn over literatuur.  Zij zullen ieder een interessant optreden aan je geven. Onze gastsprekers zijn: Esmé van den Boom is te kennen van haar bundel “Eigen Kamers”. Verder schrijft ze voornamelijk proza en gedichten. Rox van der Helm kan je kennen van haar boek “Schuddebuikend in je bed”. Ze schrijft hierin over seks, corona en BN'ers. Haar nieuwe boek “Een duif onder het bed” heeft als boodschap: maak wat van het leven! Als laatste hebben we spoken word artist Mauricio Plat die je om ver zal blazen met zijn woorden.

13:15 - 13:35  Rox van der Helm
14:15 - 14:35  Mauricio Plat
15:15 - 15:35  Esme van den Boom

Kortom dit wil je niet missen dus kom gezellig langs. Namens de gastsprekers: tot dan!

Alles over Het Grote Gebeuren

Alles over Het Grote Gebeuren