Raak mij aan! Touch me!

Documentaire over zanger en dichter Leonard Cohen waarin de ontstaansgeschiedenis van zijn bekendste en meest gecoverde nummer Hallelujah centraal staat.
 

“Al duizenden jaren zingen mensen Hallelujah om onze kleine reis hier op aarde te beamen”, zegt de legendarische Canadese zanger en dichter Leonard Cohen aan het begin van dit portret, waarin zijn bekendste en meest gecoverde nummer ‘Hallelujah’ centraal staat. De film is opgebouwd uit niet eerder vertoond archiefmateriaal van bijzondere concerten en radio- en televisie-interviews van Cohen zelf en gesprekken met mensen die een belangrijke rol speelden in zijn leven en het (her)creëren van de song.

De verschillende hoofdstukken zijn gewijd aan de ontwikkeling van Cohens carrière en de ontstaansgeschiedenis van ‘Hallelujah’. Het nummer waaraan hij zeven jaar werkte telde uiteindelijk op papier meer dan honderdvijftig coupletten. Door een onwillige platenbaas stierf het bij de release direct een zachte dood. Maar door een lange reeks andere artiesten – denk onder meer aan de legendarische versie van Jeff Buckley en de vertolking van Rufus Wainwright, die het zong voor de soundtrack van de animatiefilm Shrek – werd het nummer geheel terecht weer in volle glorie tot leven gewekt.

"Moving exploration of the man and the song"
NME 13427
"A thorough, respectful documentary"
The Guardian 13426

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
118 min
Kijkwijzer
Land
VS
Jaar
2021
Regie
Dayna Goldfine

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >