Raak mij aan! Touch me!

Is het mogelijk om spruitjesparfum te maken? Deze zaterdagmiddag weten we meer: dan gaat, gedurende de Groninger filmmiddag Groningse Nieuwe #95, de 28-minuten durende feelgood komediefilm Het Groene Goud van de Groninger filmmaker Fedde Hoekstra in première.

De film gaat over de rebelse Jelle die de biologische spruitjesboerderij van zijn zweverige moeder probeert te redden van overname door een agrarisch misdaadkartel. Daartoe zet hij de experimenten van zijn voor gek verklaarde overgrootmoeder voort om parfum van spruitjes te maken.

Het Groene Goud' is de vijfde film van Hoekstra uit de serie 'DEAL', de in 2014 gestarte reeks korte speelfilms rond innovatieve techniek en de transitie naar duurzaamheid in de provincie Groningen

Voorafgaand aan Het Groene Goud draait de korte voorfilm STONE!, ook gemaakt door Fedde Hoekstra. Deze korte film gaat over een groep studenten die samen een baksteen maken, gemaakt van hennepvezels.

Het Groene Goud wordt vertoond in de serie Groningse Nieuwe, hét podium voor lokaal filmtalent, georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap.

Met inleiding en nagesprek van filmmaker Fedde Hoekstra

Agenda

Zaterdag 21 mei
16:15 tot 17:15
Met inleiding en nagesprek
Camera 5
€ 5,00
Taal
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Duur
28 min
Kijkwijzer
Land
Nederland
Jaar
2022
Regie
Fedde Hoekstra

Misschien vind je dit ook leuk

After Yang After Yang

After Yang

vrijdag 20 mei 13:15 tot 15:02
Ali & Ava Ali & Ava

Ali & Ava

vrijdag 20 mei 12:15 tot 14:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >