Raak mij aan! Touch me!

Regionale shorts is een spannend programma met korte animatiefilms uit onze regio.

Het biedt een podium voor animatoren die wonen, werken, studeren of afkomstig zijn uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Van documentaire tot fictiefilm en van poëzie tot muziekvideo, er komen allerlei verschillende smaken langs. De makers zijn ook uitgenodigd om hun project toe te lichten. 


De volgende films behoren tot het programma. 

TitelRegisseurDuurBeschrijving
Student leader 0:02:59Door Minerva studenten.
Cake-zillaJohan Klungel0:00:46“Godzilla is weer bezig en verwoest de stad weer eens. Maar deze keer heeft hij er wél een hartverwarmende reden voor.”
RED: A tripMarieke Druiven & Lieve van Loon0:02:10Heb je ooit een avontuur vol drugs willen beleven, zonder al het gedoe? Bekijk "Red: A Trip" en kom erachter hoe dat is!
De VerhoudingSophie Spendel0:01:44Luister naar de taal van mijn liefde.
IgnoreEuan Mac Ruairí0:01:30Zalig onwetend.
Evva - Dark SeaEdward Kobus0:04:54Terwijl walvissen boven de daken zwemmen van Noord-Nederlandse steden en dorpen, proberen 2 mensen elkaar te vinden in deze videoclip vol trippy metamorfosen.
De wraak van de 7 meerminnenRené Adema0:03:00"Als schipper Jurk Jensen in een vreselijke storm terechtkomt smeekt hij op z’n knieën om hulp. Hij belooft voor altijd op zee te blijven en nooit aan wal te gaan wonen. Zeven meerminnen schieten Jurk te hulp en de storm gaat liggen"
Zomer in NederlandFynn van der Ziel0:03:58
In de videoclip van het liedje 'Zomer in Nederland' bezingt Roosbeef op een melancholische manier de Nederlandse zomer. Zonnige stralen van hoop en verlangen.
Red DinoKees Koorevaar0:04:30“Red Dino is een korte film over een kind met te veel fantasie. De eentonige en eenzame routine die hem elke dag wordt opgedrongen, maakt hem tot een onrustige tiener die op zoek is naar een uitweg.”
Mira is doodEva Lenis0:00:48 
Princess and the PeaHyemin Lee, Lotte Huizenga, Anna-May Lohfeld0:04:34
In deze moderne stop-motion vertolking van 'De prinses op de erwt' test een sceptische prins de gevoeligheid van een jonge vrouw in een zoektocht naar een echte prinses, maar leert al snel dat ware liefde meer is dan een lijst met ideale eigenschappen.
Questbound: Forbidden Ventures of the Undead SoulAlexander Bierling, Owen Buckley0:07:03een door iedereen gevreesde koning interpreteert de bedoelingen van een nobele ridder verkeerd en flirt uiteindelijk met een getrouwde man.
Hananim (하나님)Yateesha van Loon0:01:10‘Te midden van ontelbare paden, zijn we voortdurend op zoek. Maar op zoek naar wie, waar of wat?’
Pet-ty TheftLe Lam Khanh Truongova0:01:50Een jong meisje achtervolgt een dief om haar gestolen boodschappentas terug te pakken. Dit brengt hun naar het apparatement van een vreemdeling, die per direct verliefd wordt. 
Nocturnal Thought BusHannah van der Weide0:04:18S nachts als je niet kan slapen komt de bus die je meeneemt door je eigen gedachtenwereld. Nocturnal Thought Bus is een muziekvideo voor de Duitse band Crystal Glass, gemaakt met gemixte media.
Soep Christa Moesker0:10:00Soep is een verhaal over de mens en de zee. Over een schipbreukeling, zijn wanhoop, zijn pogingen om zijn huid te redden. Over de zee, constant aanwezig, af en aanrollend, meedogenloos en zachtzinnig. 

 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Framed: Regionale Shorts.

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >