Raak mij aan! Touch me!

Dromerige en mysterieuze coming-of-age film, over een veertienjarige jongen die zijn zomervakantie doorbrengt aan een meer in Quebec en in de ban raakt van de zestienjarige Chloé.

Twee families met opgroeiende kinderen vieren hun vakantie gezamenlijk aan een prachtig meer in Quebec, waar verhalen over spoken de ronde doen. Er zou ooit een kind zijn verdronken dat nog steeds ronddwaalt. Bastien gelooft er niks van. Hij staat aan het begin van zijn seksuele ontwaken, voelt zich aangetrokken tot de wat twee jaar oudere Chloé en hoopt op lome zomeravonden en spannende, erotische avonturen.

Het feit dat ze in hetzelfde vakantiehuis zitten, draagt daar zeker toe bij. Chloé houdt er trouwens een bizarre gewoonte op na: af en toe doet ze alsof ze dood is. Ook ontstaan er soms ongemakkelijke situaties als ze Bastien meeneemt naar haar vriendengroepje. Ondanks de charmante lichtheid en de speelse humor sluipt er een verontrustende sfeer het verhaal binnen. Voor Bastien wordt het een zomer om nooit te vergeten.

Voortreffelijk en veelbelovend debuut van Charlotte Le Bon.

"Een sfeervol, eigentijds sprookje"
VPRO Cinema 13890
"Een licht broeierige coming-of-agefilm"
de Volkskrant 13889
"Een delicate, invoelbare film over seksuele exploratie, toenadering en verraad"
NRC 13888

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Falcon Lake.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
100 min
Kijkwijzer
Acteurs
Joseph Engel, Sara Montpetit
Land
Canada,Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Charlotte Le Bon

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >