Raak mij aan! Touch me!

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan.

Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? 

Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète). Het is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Met nagesprek op 11 oktober

Op nationale Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, gaat ons jongerenpanel VERS na afloop van de film in gesprek met sound designer Michaël Sauvage (Wolf, De Oost, Mocro Maffia). Michaël kwam zelf uit de kast en kan uit eigen ervaring vertellen over het taboe rondom homoseksualiteit binnen de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap.

Agenda

Dinsdag 11 oktober
19:00 tot 20:52
Voorpremière, met nagesprek
Camera 1
€ 11,00
Donderdag 13 oktober
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Arabisch, Engels, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
102 min
Kijkwijzer
Acteurs
Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi
Land
Nederland
Jaar
2021
Regie
Shariff Nasr

Misschien vind je dit ook leuk

Beautiful Beings Beautiful Beings

Beautiful Beings

donderdag 29 september 15:45 tot 17:58
Dealer Dealer

Dealer

woensdag 28 september 21:20 tot 23:15
Mama Mama

Mama

woensdag 23 november 19:00 tot 20:40

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >