Raak mij aan! Touch me!

Drijfzand vertelt het verhaal van een intrigerende moeder-dochterrelatie en de keuze tussen loyaliteit, gezondheid en liefde.

Suze (Hanna van Vliet) woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena (Elsie de Brauw), een gevierd theateractrice, hen een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen.

Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. Te scherp. De onrust vreet zich langzaam maar zeker een weg naar binnen, dwars door haar gezinsleven heen. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.

Agenda

Woensdag 29 september
22:00 tot 00:06
Camera 5
€ 11,00
Taal
Nederlands, Engels en Estisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
113 min
Acteurs
Hanna van Vliet, Elsie de Brauw, Elin Koleci
Land
Nederland
Jaar
2021
Regie
Margot Schaap

NFF

Het Nederlands Film Festival komt naar Groningen toe! Van 24 t/m 30 september geniet je bij ons van zes unieke festivalpremières, tegelijk met de première met cast en crew in Utrecht. Net als de premières in Utrecht beginnen die in Groningen met een korte sferische introfilm, die start met de festivaltrailer inclusief partnerreel van het NFF en een introductie met de cast & crew van de desbetreffende première.

Misschien vind je dit ook leuk

Nr.10

Nr.10

Nieuwe thriller van Alex van Warmerdam

Premièredatum donderdag 30 september
Benedetta

Benedetta

De nieuwste film van Paul Verhoeven.

Premièredatum donderdag 14 oktober
Mijn vader is een vliegtuig

Mijn vader is een vliegtuig

Een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

vrijdag 24 september 19:00 tot 20:42

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >