Raak mij aan! Touch me!

Kate (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en Dr. Randall (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait.

Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren. De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar een erg ingewikkelde opgave.

Met hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour. Deze brengt hen van het kantoor van de onverschillige president Orlean (Meryl Streep) en haar onderdanige zoon en tevens stafchef Jason (Jonah Hill) naar de radiogolven van The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry).

Met nog slechts zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen van een publiek dat geobsedeerd is door social media. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn. Want wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?!

"Vileine komedie over het einde van de wereld "
VPRO Cinema 10001
"Houdt Amerika de zwartst mogelijke spsiegel voor "
NRC 10000

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Don't Look Up.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
139 min
Kijkwijzer
Acteurs
Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Tyler Perry
Land
VS
Jaar
2021
Regie
Adam McKay

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >