Raak mij aan! Touch me!

De Eeuw van de Amateur is een wekelijkse podcast over ALLES! 

Journalist en radiomaker Botte Jellema en fotostripmaker Ype Driessen bespreken levenskwesties van luisteraars, beantwoorden vragen van theezakjes en houden keukentafelgesprekken die voelen alsof je er zelf bijzit.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor De Eeuw van de Amateur LIVE.

De hosts

Botte Jellema is podcastmaker, radiomaker en journalist. Hij maakt radiodocumentaires en levert bijdragen aan diverse radioprogramma’s van de NPO en VPRO. Hij is als host en producent betrokken bij verschillende podcasts. Kenners noemen hem ‘de podcastkoning van Nederland’.

Ype Driessen is fotostripmaker. Sinds 2007 maakt hij autobiografische fotostrips voor zijn website fotostrips.nl. Hij publiceert o.a. in Het Parool, Onze Taal, New Scientist (met Ionica Smeets), Preview en verschillende universiteitsbladen. Ypes fotostrips werden gebundeld in meer dan 15 boeken, waarvan er twee vertaald werden in het Frans. Momenteel werkt hij aan zijn eerste fotostriproman.

De Eeuw van de Amateur begon in maart 2015 en trok al snel een paar duizend luisteraars. In juni 2019 maakten Botte en Ype de honderdste aflevering en passeerde de Eeuw 100.000 downloads per maand. Het totale aantal downloads van de Eeuw ging rond diezelfde tijd door de grens van één miljoen.

De Eeuw van de Amateur is een aantal keer voor live publiek opgenomen, o.a. op het jaarlijkse Podcastfestival en het Oorzakenfestival (beiden in Amsterdam). Begin 2019 hielden Botte & Ype een live-opname van de Eeuw in Vondel CS onder de noemer 'Podcast & Chill'. De ca. 80 kaarten waren binnen een halve dag uitverkocht. De meest recente live-opname van de Eeuw was eind augustus op het Noorderzon-festival in Groningen, voor een uitverkochte literatuurtent met plaats voor 200 man.

De Eeuw van de Amateur wordt uitgegeven door podcastplatform Dag & Nacht Media.


Misschien vind je dit ook leuk

Koolhovens Keuze Koolhovens Keuze

Koolhovens Keuze

Filmcollege van regisseur Martin Koolhoven

vrijdag 9 september 19:30 tot 22:50

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >

De highlights van ons programma maandelijks in je inbox? >