Raak mij aan! Touch me!

Levensverhalen van moeders die zijn opgegroeid in generatiearmoede. Wat deed opgroeien in de generatiearmoede met hen? Hoe heeft het hen gevormd? En hoe lukte het om uit de cirkel te komen?

Kinderen die opgroeien in armoede ervaren, naast een gebrek aan geld, vier keer zoveel heftige gebeurtenissen als andere kinderen. Dergelijke gebeurtenissen hebben de rest van je leven invloed. In veel gevallen leidt opgroeien in armoede tot een vorm van trauma. Dit is een belangrijke reden waarom armoede van generatie op generatie blijft bestaan. 

Sociaal Planbureau Groningen onderzocht dit ingewikkelde probleem samen met ervaringsdeskundige co-onderzoekers van de aanpak Kansrijk Groningen. Op basis van de levensverhalen van Groningse moeders biedt deze lezing inzicht in waarom de cirkel van generatiearmoede, ondanks alle inspanningen, zich blijft herhalen. En wat er nodig is om uit deze cirkel te breken. 

De cirkel van generatiearmoede is een onderzoek dat uitgevoerd is door Erik Meij en Jessy Snip van het Sociaal Planbureau Groningen. Ze werkten samen met 19 co-onderzoekers die als buddy werken bij Kansrijk Groningen.  In een panelgesprek vertellen Jessie Hooper, Bibi Javaniseresht en Selima Renes over hoe het hen lukte om uit de cirkel te komen.

Let's Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 3, 4, en 5 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.

Meer info

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor De cirkel van generatiearmoede.