Raak mij aan! Touch me!

Hoe kom je aan een goed onderwerp? Hoe begin je? Soms is een verhaal 10.000 woorden en soms maar een paar zinnen. De lengte van een verhaal zegt niks over de kwaliteit. Eén ding is zeker: na deze cursus weet je veel meer over jezelf en jouw manier van schrijven.

Tijdens de les krijg je een introductie aan de hand van goed gelukte verhalen. Dat kan ook een prachtige film of Netflix-serie zijn. Daarna ga je gezamenlijk bezig met praktische oefeningen en geven we feedback op elkaars verhalen. Na een pauze (belangrijk om even los te komen) is het tijd voor je eigen individuele opdracht en krijg je tips en aanwijzingen, indien nodig. Elke les kijken we hoever je bent gekomen en maken we een plan voor de volgende les. Huiswerk? Het brein van een schrijver staat 24 uur per dag ‘aan’, zelfs als je slaapt! 😉

Opbouw van de lessen

Les 1: Kenmerken van een kort verhaal - Waar moet jouw verhaal aan voldoen? Met de juiste mix van techniek van schrijven en creativiteit krijg je vanzelf een goed verhaal.
Les 2: Waar gaat het heen, met je eigen korte verhaal? - Waarover wil je het hebben, is het realiteit of fictie? Niets is te gek. Durf origineel te zijn.
Les 3: Wie zijn de personages in je verhaal en de verhaallijn? - Hoe loopt jouw verhaal? Is het direct spannend of gebeurt er iets onverwachts?
Les 4: Hoe schrijf je een goede dialoog? - Leer welke trucjes je kunt gebruiken om een dialoog spannend te maken of om er een dubbelzinnige boodschap in te verwerken.
Les 5: Toon, stijl en afronden - Met de juiste toon en stijl ronden we in deze les jouw verhaal af. Droog, vet, humoristisch of spannend? Het is aan jou!

Het tastbare eindproduct is een kort verhaal dat je zou kunnen publiceren in een krant of tijdschrift, of op social media delen met anderen.

 

Voor wie Jongeren tussen 12 - 15 jaar
Locatie Nieuw Markt 1 | Medialab
Data Woensdag 15 jan t/m 12 feb | 18.30 - 20.00 uur
Duur 5 keer

Misschien vind je dit ook leuk

Groningse Nacht van de Filosofie Groningse Nacht van de Filosofie

Groningse Nacht van de Filosofie

vrijdag 9 oktober 20:00 tot 00:30

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on