Raak mij aan! Touch me!

Teder en aangrijpend drama van Lukas Dhont (Girl) over twee onafscheidelijke vrienden die door een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis uit elkaar worden gedreven.

Lukas Dhont volgt zijn bekroonde debuut Girl op met een delicaat verhaal over de hechte vriendschap tussen twee dertienjarige jongens. We leren Léo en Rémi kennen tijdens een zomerdag op het Belgische platteland: badend in goudgeel licht scheuren ze op hun fietsen door de bloemenvelden. Dan begint echter een nieuw schooljaar. Als enkele klasgenoten lacherige opmerkingen maken over hun innige vriendschap, zorgt dat vooral bij Léo voor onzekerheid.

Met zijn debuutfilm Girl (2018), over een jonge transgender ballerina, gaf Lukas Dhont een gouden visitekaartje af. Opvolger Close blijkt al net zo hypnotiserend mooi, intiem en ontroerend. Het is een zintuiglijke, lyrische film die je de fragiele leefwereld van onzekere tienerjongens in trekt, met levensecht acteerwerk van een piepjonge cast. De film ging in wereldpremière tijdens het filmfestival in Cannes, waar de film werd bekroond met de Grote Prijs van de Jury.

"Toonbeeld van filmen op het hoogste niveau"
de Volkskrant 12773
"Mooi verteld en uitstekend gespeeld"
VPRO Cinema 12772
"Lukas Dhont is een filmmaker met een speciale gave"
De Morgen 12771

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Close.

Taal
Frans,Nederlands
Duur
105 min
Kijkwijzer
Acteurs
Émilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele, Léa Drucker
Land
België,Nederland,Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Lukas Dhont

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >