Raak mij aan! Touch me!

De traditionele waarden van de dorpsgemeenschap komen steeds meer in conflict met de hedendaagse roep naar individuele vrijheid en verandering.

De drie speelfilms die de Indiase regisseuse Rima Das tot nu heeft gemaakt spelen zich allemaal af in haar geboortedorp Kalardiya in de Indiase deelstaat Assam. Haar nieuwe film, Bulbul Can Sing, gaat over drie tieners die op zoek zijn naar hun eigen identiteit. De naam Bulbul, hetgeen nachtegaal betekent, weerspiegelt de lang gekoesterde wens van haar religieuze vader dat zijn dochter later een beroemde zangeres zal worden. Maar de stem van Bulbul is te iel en niet krachtig genoeg om de fanatieke muziekleraar tevreden te stellen.

Op de grens tussen onschuld en volwassenheid leeft de 15-jarige Bulbul in zalige vrijheid. Omdat ouders verwachten dat hun kinderen jong zullen trouwen, lijkt het geen probleem dat de meisjes en jongens elkaar vrijblijvend ontmoeten in het dorp. Maar een aantal fanatieke, religieuze mannen denken daar anders over. Als ze Bulbul en haar vriendin zoenend aan de waterkant betrappen, worden de meiden met stokken in elkaar geslagen.

Limited screenings

Deze film krijgt een beperkt aantal voorstellingen per speelweek. Voor de liefhebber!

Taal
Hindi en Assamees gesproken, Nederlands ondertiteld,Hindi,Assamees
Duur
95 min
Kijkwijzer
Acteurs
Pakija Begam, Arnali Das, Manabendra Das
Land
India
Regie
Rima Das

Misschien vind je dit ook leuk

Divino Amor Divino Amor

Divino Amor

dinsdag 28 januari 14:15 tot 16:05
Aquarela Aquarela

Aquarela

zondag 26 januari 10:30 tot 12:10
Hors normes Hors normes

Hors normes

zondag 26 januari 10:30 tot 12:34

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on