Raak mij aan! Touch me!

Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao.

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland.

Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

"Prachtige vertelling van regisseur Janga"
VPRO Cinema 6295
"Buladó laat Curaçaose landschap spreken"
NRC 6646
"Actrice Tiara Richards is een absolute vondst"
de Volkskrant 6647

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Buladó.

Taal
Nederlands ondertiteld, Papiaments gesproken
Duur
86 min
Kijkwijzer
Acteurs
Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij
Land
Nederland
Jaar
2020
Regie
Eché Janga

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on