Raak mij aan! Touch me!

Bitterzoete komedie van Hirokazu Kore-eda (Shoplifters) over de lotgevallen van twee Koreaanse babymakelaars die een baby willen verkopen aan rijke adoptieouders.

Op een regenachtige avond arriveert So-young bij de Busan Family Church, waar een van de vele ‘baby boxes’ staan die over het hele land zijn verspreid. Ze gaat haar baby Woo-sung daar achterlaten. Ze is echter niet alleen. Vanuit de duisternis houden detective Ji-Sun en haar collega de kerk in de gaten in de hoop aanknopingspunten te vinden om de illegale kinderhandel aan te pakken.

Sang-hyun en Dong-soo zijn als babymakelaars bij die handel betrokken. Zij willen Woo-sung doorverkopen, maar door een onverwachte gebeurtenis wordt hun plan in de war geschopt.

Met Broker stapt grootmeester Hirokazu Kore-eda moeiteloos over van zijn thuisland Japan naar Zuid-Korea. Hij gaat opnieuw aan de slag met thema’s die hem na aan het hart liggen – kinderen die in de steek worden gelaten; adoptie en gebroken gezinnen vormden ook al de kern van onbetwiste meesterwerken als Nobody Knows (2004), Like Father, Like Son (2013) en Shoplifters (2018).

Broker ging in première tijdens het filmfestival in Cannes, waar de film werd bekroond met de prijs voor Beste Acteur (Song Kang-ho, bekend van Parasite) en de Prijs van de Oecumenische Jury.

"Bitterzoet familiedrama van Japanse grootmeester"
VPRO Cinema 13568
"Melancholisch en komisch"
de Volkskrant 13567
"Met veel compassie voor zijn personages verteld"
NRC 13566

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Broker.

Taal
Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
129 min
Kijkwijzer
Acteurs
Song Kang-ho, Dong-won Gang
Land
Zuid-Korea
Jaar
2022
Regie
Hirokazu Koreeda

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >