Raak mij aan! Touch me!

Romantische roadmovie van Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) over twee jonge kannibalen die door Amerika trekken op zoek naar hun stam. Met Timothée Chalamet.

Bones and All is niet vies van wat kannibalenhorror, maar het is eerst en vooral een roadmovie over twee eenzaten die samen optrekken tegen een voor hen boosaardige buitenwereld, een thema dat we kennen uit filmklassiekers als Bonnie and Clyde, Badlands en Thelma & Louise. De op het gelijknamige boek van Camille DeAngelis gebaseerde film is gesitueerd in de Verenigde Staten in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Maren is een jonge vrouw die probeert te overleven aan de rand van de samenleving. Ze krijgt gezelschap van Lee, een nogal intense dakloze jongen. Samen ondernemen ze een odyssee die hen langs de achterafweggetjes, verborgen doorgangen en valluiken van het Amerika van Ronald Reagan voert.

Voor Bones and All werkte Luca Guadagnino (A Bigger Splash, Suspiria, Io Sono L’amore) opnieuw samen met Timothée Chalamet, die aan zijn hoofdrol in Guadagnino’s Call Me By Your Name zijn eerste Oscarnominatie overhield. Bones and All ging in première tijdens het filmfestival in Venetië, waar de film zowel de Zilveren Leeuw voor beste regie als de Premio Marcello Mastroianni won, voor Taylor Russell als beste jonge actrice.
 

"An elegant lovers-on-the-run road movie"
The Guardian 13207
"Een film die het anders-zijn omarmt"
NRC 13206
"Een uitgesproken eigenaardige film"
de Volkskrant 13205

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Bones and All.

Taal
Engels, Nederlands ondertiteld
Duur
131 min
Kijkwijzer
Acteurs
Taylor Russell, Timothée Chalamet, Mark Rylance, Chloë Sevigny, André Holland, Jessica Harper, Michael Stuhlbarg, David Gordon Green, Jake Horowitz
Land
VS
Jaar
2022
Regie
Luca Guadagnino

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >