Raak mij aan! Touch me!

Lyrisch familiedrama en revolutionaire fabel in één, met een eigentijdse tienersuperheldin in de hoofdrol.

Leïla Kilani (Sur la planche, IFFR 2012) roept een even betoverende als gevaarlijke wereld op in Indivision. El Mansouria, vlak bij Tanger, is het landgoed van de rijke familie Bechtani. Het bevindt zich in een bosrijke omgeving in een gebied dat ze delen met de dorpsbewoners die daar al veertig jaar ‘onrechtmatig’ wonen. Een aanstaande bruiloft leidt tot een splitsing: de matriarch van de Bechtani-clan wil het landgoed ontruimen om het te verkopen, maar haar zoon Anis en haar kleindochter Lina voelen zich spiritueel één met de natuur en zien gebeurtenissen en voortekenen die op een naderende sociale revolutie wijzen.

Indivision is een droomachtig visioen dat zich niet afspeelt in een nostalgisch, ver verleden, maar de natuur juist afbeeldt in relatie tot de nieuwe communicatiemiddelen en creatieve mogelijkheden die het internet biedt. In deze roerige tijden ontpopt Lina, die niet meer kan praten en woorden en vragen op haar hele lichaam schrijft, zich als een paradoxale tienerkrijger: ze ziet zichzelf als een gezegende of vervloekte superheldin die de wereld moet redden.

Indivision is een radicale combinatie van een familiedrama vol intriges, transcendente lyriek en de vooruitziende politieke wijsheid van de Arabische Lente in Marokko.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Birdland (Indivision).

Taal
Arabisch, Frans, Spaans gepsroken, Engels ondertiteld
Duur
127 min
Acteurs
Ifham Mathet, Ikram Layachi, Bahia Boutia El Oumani, Mustafa Shimdat, Jaafar Brigui
Land
Marokko, Frankrijk
Jaar
2023
Regie
Leïla Kilani

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >