Raak mij aan! Touch me!

Autobiografisch getint epos van Alejandro González Iñárritu (The Revenant, Birdman) over een Mexicaanse journalist en documentairemaker die terugkeert naar zijn geboorteland.

Viervoudig Oscarwinnaar Alejandro González Iñárritu beschrijft zijn nieuwe film als een reis tussen werkelijkheid en verbeelding. De film volgt Silverio Gacho, een succesvolle documentairemaker uit Los Angeles die naar Mexico-Stad reist. Eenmaal terug in zijn geboorteland belandt hij in een existentiële crisis. Herinneringen aan zijn verleden, dromen en angsten prikken door het heden heen.

Zoals alle films van Iñárritu is Bardo een ambitieus bouwwerk met veel technische hoogstandjes en visuele bravoure. De film waaraan Bardo nadrukkelijk refereert is Otto E Mezzo (1963), het meesterwerk van Fellini waarin Marcello Mastroianni zich verliest in zijn herinneringen en fantasieën. Iñárritu trekt een enorme lade met hersenschimmen open en portretteert het leven als een valse luchtspiegeling, opgebouwd uit gebeurtenissen die subjectief worden ervaren door ons beperkte zenuwstelsel. Tijd en plaats raken verbogen in een tussen farce en tragedie laverende film waarin de droomlogica regeert. Het resulteert in een persoonlijke film over thema’s als succes, sterfelijkheid, culturele identiteit en familiebanden.

"Zelfvoldane, sprankelende semi-autobiografie"
VPRO Cinema 12989
"Ietwat kokette zelfspot van Iñárritu"
de Volkskrant 12988
"Een treinwrak van grote schoonheid en originaliteit "
NRC 12987

Agenda

Maandag 28 november
19:45 tot 22:35
Camera 1
€ 11,00
Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
160 min
Kijkwijzer
Acteurs
Daniel Giménez Cacho, Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid, Íker Sánchez Solano
Land
Mexico
Jaar
2022
Regie
Alejandro G. Iñárritu

Misschien vind je dit ook leuk

Rimini Rimini

Rimini

zaterdag 26 november 21:15 tot 23:19
Close Close

Close

zaterdag 26 november 19:05 tot 21:00

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >