Raak mij aan! Touch me!

Een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie.

Sara (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) zijn verliefd, ze wonen al een paar jaar samen. Het is een liefde die hen gelukkig en sterker maakt. Ze vertrouwen elkaar en het verlangen naar elkaar is nooit afgenomen. 

Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François (Grégoire Colin), tegen het lijf, dezelfde François die haar aan Jean heeft voorgesteld, dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten. Ondanks dat hij haar niet ziet, is ze overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François stelt op zijn beurt aan Jean voor om weer samen te gaan werken. Het duurt dan ook niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest.

Avec amour et acharnement is een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie. Het is Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze Un beau soleil intérieur maakte en waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol vervulde. Avec amour et acharnement ging in première op de Berlinale 2022, waar het genomineerd was voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

"Dit enigmatische driehoeksdrama vermijdt clichés"
VPRO Cinema 12057
"Kreeg verdiend de prijs voor de beste mise-en-scène"
De Morgen 12155

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Avec amour et acharnement.

Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
116 min
Kijkwijzer
Acteurs
Juliette Binoche, Vincent Lindon
Land
Frankrijk
Jaar
2022
Regie
Claire Denis

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >