Raak mij aan! Touch me!

De nieuwe film van Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel) neemt ons mee naar een conventie voor jonge sterrenkijkers en ruimtecadetten in een Amerikaans woestijnstadje in 1955.

Het werk van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson (The French Dispatch, Moonrise Kingdom) heeft een uitgesproken, ultragestileerde esthetiek. Je hoeft slechts een paar seconden van zijn films te zien om te weten dat je naar een Wes Anderson zit te kijken: hij creëert een pastelkleurige, tot in de allerkleinste details doordachte wereld. Een prentenboek bevolkt door excentrieke personages die weliswaar belezen en intelligent zijn, maar ook beschadigd door het leven.

Zijn nieuwste film, Asteroid City, is gesitueerd in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn waar een bijeenkomst voor jonge sterrenkijkers en hun ouders wordt georganiseerd. Vanuit het hele land zijn ze naar Asteroid City gekomen voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie, nietsvermoedend dat hun conventie spectaculair zal worden verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

Net als bij zijn eerdere films stonden de Hollywoodsterren weer in de rij om met Anderson samen te werken. Dit keer zijn onder meer Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Tom Hanks, Edward Norton, Jeffrey Wright, Adrien Brody, Steve Carell, Matt Dillon, Willem Dafoe, Margot Robbie en Jeff Goldblum van de partij. De film ging in wereldpremière in de competitie van het filmfestival in Cannes.
 

"Zeer vermakelijk en af en toe zelfs ontroerend"
VPRO Cinema 15171

Extra informatie

Het aangekondigde tijdstip op jouw filmticket komt overeen met de start van het 'voorprogramma'. Na dit programma sluiten de deuren van de filmzaal en mag je niet meer naar binnen. We werken niet met geplaceerde tickets, dus wil je naast elkaar zitten, kom dan zeker op tijd. Een kwartier voor de starttijd is de zaal alvast geopend. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Asteroid City.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
106 min
Kijkwijzer
Acteurs
Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Tom Hanks, Willem Dafoe, Margot Robbie
Land
VS
Jaar
2023
Regie
Wes Anderson

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >