Raak mij aan! Touch me!

Als Vivek zeventien wordt, sturen zijn ouders hem naar een voorbereidingsschool voor een buitengewoon competitief toelatingsexamen.

All India Rank van multitalent Varun Grover is een intelligent, bitterzoet portret van een groeiende nationale hallucinatie, vol verwijzingen naar de populaire cultuur van het geliberaliseerde India van de jaren 90. Met de bijtende humor en fraaie teksten zo kenmerkend voor Grover, onderzoekt de film het onbehagen van een samenleving waarin kinderen hun mooiste jaren verspillen aan het verwezenlijken van de dromen van hun ouders en ouders hun eigenwaarde koppelen aan de prestaties van hun kinderen.

Met fluwelen handschoenen en een scherpe blik gaat Grover, zelf ook afgestudeerd aan een IIT, tekeer tegen de onderdrukking, de alledaagse corruptie en het chronische onvermogen tot communiceren van de Indiase middenklasse. Toch is All India Rank ook een mild werk, in de zin dat het Vivek de ruimte gunt om niet te weten wat hij wil, als een "mot tussen de vlinders". Vivek weigert te dromen – en dat is zijn redding.

Let op: deze film is Engels ondertiteld.

Agenda

Zondag 5 februari
11:45 tot 13:19
English subtitles
Camera 4
€ 12,50
21:15 tot 22:49
English subtitles
Camera 4
€ 12,50
Taal
Meerdere talen gesproken, Engels ondertiteld
Duur
94 min
Land
India
Jaar
2023
Regie
Varun Grover

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Amiko Amiko

Amiko

zondag 5 februari 11:45 tot 13:29
Goodbye Stranger Goodbye Stranger

Goodbye Stranger

zaterdag 4 februari 20:30 tot 21:52
Aftersun Aftersun

Aftersun

vrijdag 3 februari 19:30 tot 21:06

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >