Raak mij aan! Touch me!

Springlezend Live! vanuit Forum Groningen

Deze live uitzending is al geweest, maar is terug te kijken!

Woensdag 3 april stond Forum Groningen in het teken van lezen, de Rabo Studio vormde het decor voor twee boeiende programma's voor én door leerkrachten. Onder de naam Springlezend LIVE inspireerden leraren elkaar met voorbeelden uit de praktijk, om zo een rijke leesomgeving op school of in de klas te creëren. In totaal bezochten meer dan 140 geïnteresseerde bezoekers uit het onderwijs het fysieke programma, online werd vanuit heel Nederland meegekeken. 

Het middagprogramma richtte zich op het basisonderwijs, met kennis en woordenschat als overkoepelend thema. Presentatoren Angela Esajas (Leraar van het jaar 2021) en Erwin van der Land (meester Erwin) gingen het gesprek aan met tafelgasten Joanneke Prenger, Heleen Buhrs en Simone Oost. Unaniem benadrukten zij het belang van rijk taalgebruik en (voor)kennis om tekst- en leesbegrip te kunnen vergroten. 

De organisatoren van Springlezend LIVE en Forum Groningen kijken terug op een geslaagde dag. “Dit programma geeft een mooi podium aan voorlopers in effectief leesonderwijs en legt de verbinding met scholen die daarin de eerste stappen zetten.”

Bekijk de uitzending terug
Deze live uitzending is al geweest, maar is terug te kijken!