Raak mij aan! Touch me!

Forum Groningen huisvest de eerste ‘meet-o-theek’ van Nederland. Een plek die nieuwsgierige mensen informeert, inspireert en activeert om met gebruik van wetenschap en technologie actief betrokken te zijn bij de kwaliteit en de verbetering van verschillende aspecten van hun  leefomgeving. Denk aan de luchtkwaliteit of de aanwezigheid van vogels.

Meetinstrumenten lenen en zelf maken

Het is een plek waar je meetinstrumenten kunt lenen, kunt leren om deze zelf te maken en waar je informatie krijgt. Het openingsweekend staat in het teken van kick-off en kennismaking. Kom gerust kijken!

Meet-o-theek tijdens de lockdown

Gedurende de huidige lockdown worden de inlooptijden van de Meet-o-theek vanaf dinsdag 11 januari vervroegd naar 15.00 - 17.00 uur. Bij voorkeur meld je vooraf dat je komt via meetotheek@forum.nl. Op die manier kunnen we het aantal mensen een beetje reguleren. Mocht je je niet hebben aangemeld, geen probleem, maar houd dan afstand van eventuele andere bezoekers, en wacht buiten het Smartlab op je beurt.

Aanschafsuggestie?

We zijn druk bezig met de collectie van aankomend jaar. Heb jij nog leuke suggesties? Mail ze naar meetotheek@forum.nl!

Onderdeel van CurioUs

De meet-o-theek is een onderdeel van het project CurioUs?, een samenwerkingsproject om nieuwsgierige noorderlingen enthousiast te maken om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek en zo hun eigen leefomgeving in kaart te brengen en zelfs te verbeteren.

Deze meetinstrumenten kun je lenen

Lenen bij de meet-o-theek

Waar & wanneer

De meet-o-theek bevindt zich in het Smartlab op de 6e verdieping van Forum Groningen. Tijdens deze open inloop kun je apparatuur ter plekke lenen of reserveren. Ook kun je hier meer informatie krijgen over het gebruik van de instrumenten.

Het inloopspreekuur is tweewekelijks op dinsdag van 17.00 – 20.00 uur. De precieze openingsdata vind je onderin de agenda.

Reserveren & contact

De meet-o-theek is een nieuw initiatief, en de collectie is daarom (nog) niet opgenomen in ons bibliotheeksysteem. Je kunt de instrumenten dan ook (nog) NIET reserveren via onze website. Reserveren kan ter plekke tijdens de inloop én via meetotheek@forum.nl.

De Forumpas

De Forumpas is gratis verkrijgbaar bij de balie in de hal van het Forum. Meer informatie over deze pas vind je hier.

Lenen

Je kunt een instrument gratis lenen op vertoon van de Forumpas en ID-bewijs. De medewerker registreert jouw gegevens en de retourdatum op een formulier.
De meeste instrumenten zijn verpakt in een box of koffer, zodat ze niet kapot gaan tijdens het vervoer. Bewaar de verpakking dus goed, want daarin breng je het instrument ook weer terug!

Inleveren

De uitleentermijn is vier weken. Je brengt het instrument – in de oorspronkelijke verpakking – weer terug door het tijdens openingstijden van het Forum in te leveren bij de gele balie in de entreehal. Een medewerker van de meet-o-theek controleert vervolgens op een later momen of alles volledig is en geeft via mail een seintje dat jouw gegevens uit de administratie worden verwijderd. Inleveren tijdens de inloopuren van de meet-o-theek kan uiteraard ook.

Agenda

Dinsdag 25 januari
15:00 tot 17:00
Smartlab
Dinsdag 8 februari
17:00 tot 20:00
Smartlab
Dinsdag 22 februari
17:00 tot 20:00
Smartlab
Dinsdag 8 maart
17:00 tot 20:00
Smartlab
Dinsdag 22 maart
17:00 tot 20:00
Smartlab
Dinsdag 5 april
17:00 tot 20:00
Smartlab
Dinsdag 19 april
17:00 tot 20:00
Smartlab
Dinsdag 3 mei
17:00 tot 20:00
Smartlab

Dit is ook leuk

3D-printen@Forum: open inloop

3D-printen@Forum: open inloop

Ga aan de slag met jouw 3D-ontwerp in het Smartlab.

donderdag 3 februari 18:00 tot 21:00
CurioUs?

CurioUs?

Word burgerwetenschapper!