Raak mij aan! Touch me!

Over CurioUs?

Wat is CurioUs en waarom bestaat het? Hier vind je antwoord op deze vragen.

Wil je weten welke meetacties eraan komen?

Lees meer

Wat is CurioUs?

CurioUs? is een initiatief van Science LinX, Forum Groningen en de Aletta Jacobs School of Public Health. CurioUs organiseert onder meer mini-colleges en walk-ins waar bezoekers zonder drempel kunnen kijken, informatie op kunnen doen en zelf kunnen experimenteren.

De meet-o-theek in het Forum hoort ook bij CurioUs. Dit is de eerste Meet-o-theek van Nederland en dé plek waar je meetinstrumenten kunt lenen om jouw eigen leefomgeving in kaart te brengen en soms zelfs te verbeteren. Ook is het een plek waar je informatie kan krijgen en kunt leren om zelf meetinstrumenten te maken.

Naast deze activiteiten organiseert CurioUs meetacties of sluit aan bij een bestaand onderzoek om zo samen met jou meer inzicht te krijgen in onze leefomgeving.

Waarom bestaat CurioUs?

Je leest het goed, CurioUs doet ontzettend veel, maar waarom? Met verschillende activiteiten wil CurioUs nieuwsgierige noorderlingen enthousiast maken om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek om zo hun eigen leefomgeving in kaart te brengen, inzicht te krijgen en te verbeteren.

Als burger kan jij meedoen, betrokken en bewuster worden van je eigen leefomgeving en nog belangrijker op een enthousiaste en leuke manier kennis op doen! Op de CurioUs-kaart verzamelen we de resultaten van alle meetacties.

'CurioUs?' is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Google Data Centers Grants.

CurioUs-kaart

Curious activiteiten