Raak mij aan! Touch me!

Meetactie Hittestress

Door de toename van extreme hitte in de zomer wordt het ook bij jou thuis warmer. Waar je woont en hoe jouw huis is gebouwd heeft veel te maken met hoe warm het bij jou binnen wordt. 

Ben jij benieuwd hoe warm het bij jou thuis wordt bij bepaalde temperaturen, hoe dat in vergelijking met andere huizen in jouw buurt is en wat je eraan kunt doen? Doe dan mee met de meetactie!

CurioUs haakt met deze vierde meetactie aan bij het onderzoek van Floris Boogaard en Allard Roest. Meet met sensoren die wij je toesturen de hitte in jouw huis en vul tijdens een hittegolf het vragenformulier in.

Wil je meedoen?

Je kon je tot 7 juni opgeven. De mensen die dat hebben gedaan krijgen tussen 7 juni en 11 juni de sensor per post thuisgestuurd. Je kunt beginnen met meten zodra je de sensor in huis hebt. Zorg ervoor dat de sensor twee maanden in de slaapkamer op een vaste plek blijft liggen. Zodra er een hittegolf aankomt, laten wij dat weten, zodat dat jij dan ook het online vragenformulier kunt invullen.  

7911

Kijk terug: Bloedhete zomers

Op 15 juni hebben weerman en wetenschapper Peter Kuipers Munneke en onderzoeker Floris Boogaard ons meegenomen in het begrip hittestress. Ze legden uit wat extreme hitte met ons doet en wat de oplossingen- of manieren zijn om hittestress te verminderen.

Kijk terug: Bloedhete zomers

Misschien vind je dit ook leuk