Raak mij aan! Touch me!

Meetactie Biodiversiteit: Bijentelling

Dat het niet goed gaat met de bijen is regelmatig in het nieuws. En dat is belangrijk want voor ons bestaan hebben we bijen nodig! Veel gewassen zijn voor bevruchting afhankelijk van insecten en bijen spelen hierin een hoofdrol. Een klein beestje met een grote bijdrage dus!

Bijen sterven uit

Ook in Noord-Nederland is een duidelijke toename van bijensterfte geconstateerd, zoals in Groningen en in zuidoost Drenthe. Gelukkig worden er al allerlei initiatieven opgezet om dit tegen te gaan (Groningen Zoemt, de Bijenpacts in Friesland). 

Ook jij kunt een handje helpen! 

CurioUs haakt met de derde meetactie aan bij de Nationale Bijentelling. Doe mee en tel op zaterdag 17 en zondag 18 april de soorten en aantallen bijen in je eigen achtertuin. Draag met jouw telling een steentje bij aan inzicht in verspreiding en bescherming van de bij! Let op: om mee te kunnen doen moet je je vooraf aanmelden via de website van de Nationale Bijentelling, je ontvangt dan meer informatie en telinstructies.

Jouw telresultaten zijn ook te vinden op onze Curious-kaart!

Kom je er niet uit?

Vragen kun je sturen naar meetactie@forum.nl

Nationale Bijentelling
7620

CurioUs-kaart

Biodiversiteit onder de loep

Biodiversiteit. Het is een begrip wat je voortdurend hoort vallen, maar wat betekent het nu precies en wat is het belang ervan?

Bioloog Auke-Florian Hiemstra en ecoloog Raymond Klaassen nemen je hierin mee op 13 april om 20.00 uur tijdens mini-colleges over biodiversiteit.

Biodiversiteit onder de loep

Kijk terug: Mini-colleges Biodiversiteit onder de loep

Op 13 april hebben bioloog Auke-Florian Hiemstra en ecoloog Raymond Klaassen ons meegenomen in het begrip biodiversiteit. Ze legden uit wat het betekent en wat het belang ervan is.

Kijk terug: Mini-colleges Biodiversiteit onder de loep

Misschien vind je dit ook leuk

Meet-o-theek: open inloop Meet-o-theek: open inloop

Meet-o-theek: open inloop

dinsdag 11 mei 17:00 tot 21:00

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on