Raak mij aan! Touch me!

CurioUs?

Leer meer over je leefomgeving en draag een steentje bij aan wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld luchtkwaliteit en gezondheid.

Burgerwetenschappers gezocht!

Met CurioUs? willen wij burgerwetenschap stimuleren door een meet-o-theek en meetacties op te zetten en activiteiten als walk-ins, workshops en lezingen te organiseren. Samen ontdekken we hoe het ervoor staat met bijvoorbeeld onze luchtkwaliteit.

CurioUs? is een nieuw initiatief van Science LinX, Forum Groningen en de Aletta Jacobs School of Public Health.

Burgerwetenschappers gezocht!

De eerste meetactie: Onze Lucht

Vier keer per jaar vinden er meetacties plaats. Die vind je altijd op deze webpagina. Wil je meedoen? Schrijf je dan in voor de eerste meetactie 'Onze Lucht'!

De eerste meetactie: Onze Lucht

Meet-o-theek

De meet-o-theek is een soort bibliotheek waar jij meetapparaten kunt lenen of maken. Denk bijvoorbeeld aan een fijnstofmeter, een geluidsmeter en een infraroodcamera.

Wij willen graag samen met jullie onze startcollectie uitbreiden! Om de week op dinsdag ben je welkom om binnen te lopen, apparaten te lenen en uitleg te krijgen.

Meet-o-theek

Walk-in Smartlab

Elk weekend kun je bij het Smartlab in het Forum terecht om meer te weten te komen over nieuwe technieken, met elke keer een ander thema. De meet-o-theek in het algemeen en meetacties in het bijzonder komen tijdens deze Walk-ins ook aan bod.

Walk-in Smartlab

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on