Raak mij aan! Touch me!
6628

Wil je een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek en zo meer leren over je leefomgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres! Curious heeft als doel burgers uit Noord-Nederland te betrekken bij citizen science projecten aan de hand van talks, het lenen van meetapparatuur, en meetacties.

Wil je meer weten over CurioUs?

Lees meer

Dit najaar: Meet de regen!

Als het regent, valt niet overal evenveel water. Onderzoeker Allard Roest van de Hanzehogeschool wil precies in kaart brengen waar hoeveel regen valt. Én hoeveel overlast dat geeft. Help hem dit najaar, doe mee met de meetactie en zet een regenmeter in de tuin. Schrijf je in voor de CurioUs-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Dit najaar: Meet de regen!

Meetactie: Hoe gezond is jouw grond? Wormentelling

In april doken we in de bodem om mee te doen aan een groot wormenonderzoek van bioloog Jeroen Onrust. Honderden mensen uit heel Nederland deden mee. Bekijk de resultaten op de kaart, meld je aan voor de CurioUs-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of bekijk het rapport van de telling via de knop hieronder.

Meetactie: Hoe gezond is jouw grond? Wormentelling

Elke twee weken: meet-o-theek

CurioUs is de initatiefnemer van de eerste Meet-o-theek van Nederland. Dit is dé plek waar je meetinstrumenten kunt lenen om jouw eigen leefomgeving in kaart te brengen en soms zelfs te verbeteren. Ook is het een plek waar je informatie kan krijgen en kunt leren om zelf meetinstrumenten te maken.

Elke twee weken: meet-o-theek

Meetactie adaptatie

Van half september tot eind oktober 2021 sloot CurioUs aan bij het onderzoek van Martine Maan die kruisspinnen en hun web in stedelijke gebieden in Noord-Nederland vergelijkt met die van het platteland. Honderden mensen deden mee, fantastisch! Bekijk de resultaten van hun metingen op de CurioUs-kaart of kijk het mini-college van Martine Maan terug.

Meetactie adaptatie

CurioUs-kaart

Meld je aan voor de CurioUs-nieuwsbrief >

Meld je aan voor de CurioUs-nieuwsbrief >