Raak mij aan! Touch me!

CurioUs?

Leer meer over je leefomgeving en draag een steentje bij aan wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld lichtvervuiling of luchtkwaliteit.

Burgerwetenschappers gezocht!

Met CurioUs? willen wij burgerwetenschap stimuleren door meetacties op te zetten en activiteiten als walk-ins, workshops en lezingen te organiseren. Naast deze acties en events is er de meet-o-theek in het Smartlab, waar je zelf meetapparatuur kunt lenen, zodat je mee kunt doen aan diverse meetacties m.b.t. de leefomgeving van Noord-Nederland.

CurioUs? is een nieuw initiatief van Science LinX, Forum Groningen en de Aletta Jacobs School of Public Health.

Burgerwetenschappers gezocht!

Alle CurioUs-activiteiten op een rij

Agenda

Biodiversiteit onder de loep

Biodiversiteit. Het is een begrip wat je voortdurend hoort vallen, maar wat betekent het nu precies en wat is het belang ervan?

Bioloog Auke-Florian Hiemstra en ecoloog Raymond Klaassen nemen je hierin mee op 13 april om 20.00 uur tijdens mini-colleges over biodiversiteit.

Biodiversiteit onder de loep

Meetactie Biodiversiteit: Bijentelling

CurioUs haakt met de derde meetactie aan bij de Nationale Bijentelling. Doe mee en tel op zaterdag 17 en zondag 18 april de soorten en aantallen bijen in jouw eigen achtertuin. Draag met jouw telling een steentje bij aan inzicht in verspreiding en bescherming van de bij! 

Meetactie Biodiversiteit: Bijentelling

CurioUs-kaart

Meld je aan voor de CurioUs-nieuwsbrief >

Meld je aan voor de CurioUs-nieuwsbrief >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on