Raak mij aan! Touch me!
Meetactie Meet de regen

Meetactie Meet de regen

Doe mee aan een onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen en meet de regenval in jouw tuin of op jouw balkon.

Hevige regenbuien of juist langdurige droogte. Door klimaatverandering krijgen we vaker te maken met extreem veel of juist heel weinig neerslag. 

CurioUs haakt met deze meetactie aan bij het onderzoek van Floris Boogaard en Allard Roest van de Hanzehogeschool Groningen. Zij willen heel precies in kaart brengen waar hoeveel regen valt. √Čn hoeveel overlast dat geeft. Help mee met het onderzoek, zet een regenmeter in de tuin. Zo kom je er meteen achter wat jij zelf kunt doen om slim met regen om te gaan en kraanwater te besparen.

Hoe werkt het?

  • Je meldt je aan via onderstaande knop.
  • Wij zorgen voor de regenmeter. Deze kun je nadat je jezelf hebt aangemeld vanaf 20 oktober gratis ophalen bij het Forum aan de Nieuwe Markt en bij verschillende andere locaties in Noord-Nederland. 
  • Aanmelden kan tot 27 oktober 12.00 uur. Voor aanmeldingen na 19 oktober geldt dat je de regenmeter alleen nog bij Forum Groningen kunt ophalen.
  • De regenmeter plaats je in je tuin of op je balkon. 
  • Het is de bedoeling dat je gedurende een heel jaar (herfst, winter, voorjaar, zomer) vier keer een week lang dagelijks de regenmeter uitleest. 
  • De waarden vul je in op een formulier, en eens per week (of elke dag) vul je deze in via de linkjes die je van ons gemaild krijgt (zie ook handleiding (PDF)).
  • De eerste meetweek is van donderdag 27 oktober tot en met donderdag 3 november.

Aanmelding gesloten

Helaas is het niet meer mogelijk je aan te melden. Voor degenen die zich al hebben aangemeld en geen bevestiging hebben ontvangen: check je spambox. Het kan zijn dat de mails (bevestiging etc.) daarin terecht zijn gekomen. Regenmeters kunnen nog tot en met 27 oktober worden opgehaald bij het Forum. In de uitgebreide handleiding kun je lezen hoe het daarna precies in het werk gaat. 

Meetresultaten

De resultaten van jouw metingen zijn terug te vinden op de CurioUs-kaart

Handleiding bij de meetactie

In de handleiding (PDF) kun je lezen hoe je te werk gaat: waar plaats je de regenmeter, op welk moment lees je deze uit, hoe werkt het invullen in de app of op de website etc. Ook vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden. Kom je er nog niet uit? Stuur dan een mail naar meetactie@curiousgroningen.nl.

 

Bekijk en download de handleiding

CurioUs-kaart

Misschien vind je dit ook leuk

Meet-o-theek: open inloop Meet-o-theek: open inloop

Meet-o-theek: open inloop

donderdag 1 december 18:00 tot 21:00
Walk-in Smartlab Walk-in Smartlab

Walk-in Smartlab

zaterdag 3 december 11:00 tot 17:00