Raak mij aan! Touch me!

Instagram #forumgroningen

#linkinbio? Vind en lees hier de artikelen! Volg je ons ook al op Facebook en Twitter?

Link in bio

Chas Gerrretsen: Zijn wonderbaarlijke en vreemde leven

Op dinsdag 2 november is de wereldberoemde fotograaf Chas Gerretsen te gast in het Forum.

FIFA-22 Toernooi

Op zaterdag 30 oktober is er in samenwerking met Bundled een groot FIFA 22 toernooi in het Forum.

Nagesprek met Ivey Passion

We ontvangen de Rotterdamse porno-actrice Ivey Passion (36 jaar) voor een nagesprek in de zaal met oud BNN-presentator Nathan de Vries (Spuiten en Slikken). 

Workshop 3D printen

Ze draaien bijna dagelijks in ons Smartlab: 3D printers. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? 

Game On openingsweekend

Tijdens het openingsweekend van de grote game-expositie Game On op 2 en 3 oktober vind je ook buiten de expositiezalen volop games in het Forum. 

VERS zoekt VERS

Ben jij tussen de 16-24 jaar? Heb jij vette programmaideeën voor in Forum Groningen? Kom bij VERS!

Premièrefeest No Time to Die

Jullie zagen er geweldig uit!

Cinekid Festival

Kom in de herfstvakantie van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober naar het Forum, beleef de beste films, doe mee met de coolste workshops en ontdek het Cinekid Lab: onze digitale speeltuin vol installaties en games.

No Time to Die

30 september gaat dan eindelijk de nieuwe James Bond-film in première. We vieren de langverwachte, veel uitgestelde release van No Time to Die in stijl in het in het Forum!

Game On

Vanaf 2 oktober in Forum Groningen: de grootste interactieve tentoonstelling over videogames die wereldwijd al miljoenen bezoekers van alle leeftijden trok. 

Women Make Film

Essentiële, verrassende en plafondbrekende parels van vrouwelijke filmmakers.

S.O.S. Aarde

Voor de zoveelste keer is het vijf voor twaalf. In het nieuwste klimaatrapport van de IPCC slaan duizenden wetenschappers van over de hele wereld wéér alarm over de toekomst van onze planeet. Met o.a. twee van de Nederlandse hoofdauteurs bespreken we het rapport in een uitgebreid ‘tienminutengesprek’. 

CatVideoFest 2021

Een compilatie van de allerleukste kattenfilmpjes!

Voorbeschouwing Olympische Spelen: Op weg naar Tokio

Kom samen met ons genieten van de atleten en hun verhalen!

Rooftop Cinema

Filmkijken onder de nachtelijke sterrenhemel.

Animatiefilms

We hebben deze zomer een hoop animatiefilms voor jou klaar staan! Bekijk nu de agenda en plan jouw filmbezoek in.

Talk of the Town

Dagblad van het Noorden en Forum Groningen presenteren live  het spraakmakende en vrolijke begin van  je weekend: Talk of the Town! De allergezelligste talkshow op de vrijdagmiddag met actuele gasten, live muziek, vaste columnisten en inbellende kijkers!

FRAMED

Het eerder aangekondigde festival kan wegens de aanhoudende lockdown helaas niet doorgaan, maar we hebben een prachtig, avondvullend, gratis, online programma voor je samengesteld als troost. Kom luisteren naar talks van o.a. Merlin Crossingham (Aardman) en Hisko Hulsing (Undone) en vraag ze het hemd van het lijf in de bijbehorende Q&A's!

Douze Points Borrelbox

Landen ranken, lekker liedjes afkraken of juist ophemelen, en performance beoordelen, dat is waar het songfestival om draait! Daar hoort natuurlijk een goede borrelhap bij.

Werken bij het Forum

Wij zoeken een Productieleider en Teamleider Publiekservice!

Tussen Wappies & Wetenschap

De coronacrisis blijkt een uitstekende voedingsbodem te zijn voor complottheorieën. Op online platforms is er een wildgroei aan anonieme profielen en influencers die zelfverkozen waarheden verkondigen. Hun volgers worden al snel als ‘gekkies’ of ‘wappies’ bestempeld. Maar is dat wel terecht? 

CurioUs?

Nieuwe projecten en onderzoeken in je inbox? Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte en meld jij je als eerste aan! Leer meer over je leefomgeving en draag een steentje bij aan wetenschappelijk onderzoek naar bijvoorbeeld luchtkwaliteit en gezondheid.

Techstage: Extended Reality

Techstage, hét podium voor innovaties en ontwikkelingen in technologie, laat je deze keer kennismaken met verschillende nieuwe en interessante VR/AR/MR-projecten en toepassingen - serious én fun.

ISH Dance Collective

Kijk naar de korte dansfilm ‘Rooftop Session - Chapter Five’ gefilmd op het dak van het Forum, uitgevoerd door het Groningse ISH Dance Collective! De dansfilm staat in het teken van het onderwerp 'tijd'. De beknelling van lege agenda’s, fysieke afstanden tussen mensen en hoe we on- en offline samenleven vormen inspiratie voor deze show. 

Nieuwe reeks met filmcolleges

In mei en juni hebben we weer een hele reeks met online filmcolleges met Constant Hoogenbosch ! Bekijk snel de agenda voor alle filmcolleges. 

Langere openingstijden

Bekijk hier actuele openingstijden van het Forum

Nieuwe Vacatures

Er staan verschillende nieuwe vacatures online. Bekijk ze snel!

Naked Lunch: Daphne Deckers

Elke maand schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Woensdag 28 april is dat columniste, presentatrice en schrijfster Daphne Deckers.

In Search of Democracy 3.0

Een interactieve online avond over de toekomst van de Europese democratie.

Groningse Nacht van de Filosofie

Wie bepaalt wat waar is en wat niet? Misschien moeten we alles niet zo serieus nemen en kan de humor ons nog redden? Maar wat voor humor dan? Live vanuit het Forum streamen we online op vrijdag 16 april vanaf 20.00 uur de Groningse Nacht van de Filosofie!

Meetactie Biodiversiteit: Bijentelling

Doe mee en tel op zaterdag 17 en zondag 18 april de soorten en aantallen bijen in je eigen achtertuin.

Het Grote Gebeuren

Het leukste festival voor lezers en schrijvers wordt op zaterdag 3 april voor de elfde keer op rij georganiseerd door Forum Groningen en NOORDWOORD. Dit jaar gaat het festival volledig online!

Naked Lunch met Margriet de Schutter

Over haar nieuwe boek: The Secret Balance of Champions - Health Challenges in Elite Sport, waarin 32 interviews staan met bekende internationale sporthelden.

PICL: Een ode aan Tilda Swinton

Een ode aan een van de meest inspirerende en veelzijdige Britse actrices!

Pub Heroes: Dungeons, Dragons & Drinks

Op vrijdag 26 maart organiseert Pub Heroes een speciale online editie van je favoriete Dungeons & Dragons event. Live vanuit onze eigen Discord-server !

Prijsuitreiking Beste Groninger Film 2020

Alles weten over de competitie Beste Groninger Film en de prijsuitreiking terugkijken?

Money Talks

Waarom is het zo lastig om uit de schulden te komen? Zijn schulden je eigen schuld of ligt er een verantwoordelijkheid & oplossing bij de overheid? Je hoort op Platform F tijdens 'Money Talks'

VERSconferentie

Vind jij de politiek ook vaak ingewikkeld? En weet je nog niet op wie je gaat stemmen bij de verkiezingen in maart? Duik dan zaterdag de politiek in tijdens de VERSconferentie!

Gronings verkiezingsdebat

In het Gronings Verkiezingsdebat gaan de hoogst geplaatste Groningse kandidaten van 9 partijen met elkaar de strijd aan. Dat doen ze over onderwerpen als wonen, energie, de toekomst van Airport Eelde en het aardbevingsdossier.

FF ONLINE Aflevering 5

LOVE IS IN THE AIR! Daarom worden Hanne en Samuel in deze Valentijnspecial van FF Online geholpen door liefdesdokter Lieke om op zoek te gaan naar de liefde & om de liefde te verkondigen.

Een jaar om naar uit te kijken

Lees waarom op Platform F!

NOK Valentijnsbox

Bestel nu de heerlijke brunchbox van NOK. Hiermee is Valentijnsdag compleet!

IFFRiG

Van maandag 1 t/m zondag 7 februari zie je een greep uit het IFFR-aanbod online.

Picl

Kijk nu de leukste films vanaf je eigen bank via Picl!

FF ONLINE aflevering 3

Wat is stop motion en wat heeft klei hier mee te maken? Onze Samuel legt het uit in aflevering 3 van FF ONLINE. Ga er lekker voor zitten en let goed op! Aan het einde van de video valt er nog iets te winnen! Aflevering 3 van FF ONLINE staat in het kader van the Art of Aardman in het Forum Groningen.

Aardman Animation films

Ook deze winter geniet je weer van de echte Aardman Animation films in het Forum!